Mergina savo laiške pasakojo, kad jau metus gyvena aktyviai, stengiasi valgyti sveikai, tačiau rezultatai nedžiugina – kilogramai „užstrigę“ tiek 98 padala. Trenerio teigimu, ši situacija pažįstama daugeliui ir ją dažniausiai lemia dvi priežastys.

„Aš nuo mažens save prisimenu visada „apvalainą“, pūstažandę mergaitę, kuri niekada neatsisakė saldumynų ir dėl to patirdavo patyčias. Tad ginklas nuo jų buvo tik vienas - valgyti slapta ir tikėtis, kad baigus mokyklą viskas pasikeis, nes persikelsiu į sostinę“, - savo laišką DELFI pradėjo mergina.

Svajonė išsipildė – Justina pateko į sostinę.

„Bet, deja, problemos su svoriu nedingo, nors akivaizdžių patyčių išvengiau. Visada pasižiūrėdavau į gražias merginas, jų tobulas linijas ir prie jų taip tinkančias sukneles. Tuomet nusprendžiau - negaliu būti liekna, nors rengsiuosi gražiai. Kaip tariau taip ir padariau. Man patinka mano stilius, suknelių ilgis ir priderinami aksesuarai, bet, deja, aplinkai tai nepatinka. Vis išgirsdavau komentarus „būtum graži, jei sulieknėtum“; „kas tave tokią storą ims į žmonas“ ir panašiai. Tai sugniuždė bet kokį norą būti tiesiog sau pačiai nerealia“, - pripažįsta konkurso nugalėtoja.

Justina sako bandžiusi lankyti sporto klubą, bet greitai metė šią veiklą, nes buvo gėda prašyti patarimų, kaip daryti pratimus ir ji neištvėrė aplink esančių gražių žmonių žvilgsnių. Taip ji gyveno iki šio pavasario.

„Vieną dieną atsikėlusi nusprendžiau, kad nebevartosiu cukraus ir pradėsiu sveikiau maitintis. Iš savo valgiaraščio išbraukiau nesveiką maistą, saldumynus, alkoholį vartoju tik esant ypatingai progai (išėjimas su draugais į miestą nėra jau tokia ypatinga), įtraukiau daugiau grūdų, daržovių. Jau metus lankau zumbos pamokas, užsiimu joga, daug vaikštau, bet svoris išliko lygiai toks pats. Kažkur darau klaidą, nežinau, kokią ir kur, tad tikiu, kad Jūsų konkurso pergalė man padėtų sudėti visus taškus ant „i“, - laišką baigė mergina.

Tai - dažna problema

Merginos situaciją komentuoja ją treniruosiantis sveikatingumo klubų tinklo „Impuls“ treneris Mindaugas Plungė.

„Kasdien savo darbe mes susiduriame su klientų istorijomis, kuomet bandoma savarankiškai numesti svorį, sumažinti apimtis, atsisakyti tam tikrų maisto produktų. Tačiau rezultatai nedžiugina, jaučiamas nusivylimas, sportas netampa malonumą keliančia veikla.

Justinos atveju matome labai panašią situaciją, kuomet mergina stengėsi, bet tikslo pasiekti vis nepavyksta. Dažniausiai tai lemia dvi priežastys - blogi mitybos įpročiai ir nereguliarios treniruotės. Tik su mitybos specialisto pagalba parengtas individualus mitybos planas ir reguliarios treniruotės, atliekamas bent tris kartus per savaitę leis džiaugtis norimais rezultatais.

Prieš pradedant treniruočių programą, kartu su Justina atliksime kūno analizės ir deguonies įsisavinimo testą bei išmatuosime apimtis. Šią praktiką rekomenduojame visiems, atėjusiems į sporto klubą pirmą kartą. Pagal gautus testų rezultatus atitinkamai sudarysime treniruočių ir mitybos programas“, - sako jis.

Pokyčių pradžioje labai svarbus kiekvieno kliento nusiteikimas ir ryžtas.

„Justinos atveju, treniruočių programa bus sudaryta keturioms treniruotėms per savaitę. Vėliau stebėdami jos progresą, programą koreguosime. Tačiau svarbu nepamiršti, kad pirmieji mėnesiai yra skirti organizmo adaptacijai ir tikėtis greitų pokyčių nereikėtų. Atvirkščiai, tik subalansuotas ir reguliarus fizinis krūvis, tinkama mityba padės pasiekti norimų ir svarbiausia, ilgalaikių rezultatų“, - teigė M. Plungė.

Merginos pokyčius ir pasiekimus aprašysime DELFI portale. Sėkmės Justinai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)