„Pirmiausia, yra sudaryta klaidinga nuomonė, kad profesionali burnos higiena kenkia dantų emaliui. Tai – netiesa. Profesionali burnos higiena turi būti atliekama 2 kartus per metus, o rūkantiems ar sergantiems periodontitu - net ir dažniau. Ši procedūra ne tik nekenkia emaliui, bet pašalinamos kenksmingos apnašos nuo dantų paviršiaus ir iš dantenų kišenių, nupoliruojamas dantų paviršius. Taip pat sumažinama gingivito ir periodontito rizika, dantenų kraujavimas, blogas burnos kvapas.

Galima pasirinkti metodą, kurio dėka pašalinamas tamsus pigmentas, dantys pašviesėja, tampa blizgantys ir baltesni. Procedūros dažniausiai būna visiškai neskausmingos, nebent pacientas turi jautrius dantų kaklelius. Tuomet jie tepami fluoro laku arba paskiriamas gydymas pas odontologą“, - pranešime spaudai aiškino I. Dautartienė.

Pasak burnos higienistės, tie pacientai, kurie prisižiūri dantis, atlieka burnos higieną, nori ir baltų dantų. Tuo labiau, kad dabar tai ne tik mados, bet ir pasitikėjimo bei tvarkingo žmogaus ženklas. Kad balti dantys pakelia nuotaiką bei suteikia pasitikėjimo, teigia patys pacientai. Tačiau balinimo būdų yra labai daug. Ką pasirinkti?

„Turėjau pacientę, kuri balinosi dantis balinimo juostelėmis, dantys tapo jautrūs ir nelygiai juostuoti. Aš siūlau neeksperimentuoti patiems, o geriau apsilankyti gydymo įstaigoje ir profesionalas patars, kuri balinimo priemonė Jums labiausiai tinka. Mes medžiagas pasirenkame kuo mažesnės koncentracijos, pvz. vandenilio peroksido 6 % + kalcis. Įprastai klinikose naudojamas 20 proc. - 45 proc. vandenilio peroksidas, kuris įtakoja dantų jautrumą. Mažesnė medžiagos koncentracija nekenkia dantims, nesukelia dantų jautrumo po procedūros, o kalcis suteikia natūralaus žvilgesio, pastiprina emalį ir paslepia dantų mikrodefektus“, - pasakojo ji.

Profesionalus dantų balinimas – tai viena saugiausių ir efektyviausių estetinės odontologijos procedūrų (American Dental Association, 2010). Tik vėliau galima tęsti balinimą namuose su specialiai pagamintomis individualiomis kapomis.

„Tačiau vėl atkreipkite dėmesį į medžiagos koncentraciją. Daug pacientų klausia apie dantų balinimą kokosų aliejumi. Visi natūralūs produktai, kaip ir kokosų aliejus, citrina, braškės ir pan. gali tik šiek tiek pašviesinti patį danties paviršių ir tik labai trumpam, tačiau išbalinti dantų taip, kaip profesionaliai juos galima pašviesinti net iki 8 atspalvių, neįmanoma“, - reziumavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)