Sportui ar aktyviai veiklai nelieka laiko net 4 iš dešimties judraus gyvenimo būdo nepropaguojančių gyventojų.

Ketvirtadaliui trukdo prasta sveikata, tiek pat žmonių tiesiog nenori ar nemėgsta to daryti.

Iš viso aktyvaus gyvenimo būdo nepropaguoja net du trečdaliai (65 proc.) Lietuvos gyventojų.

Nors dalis respondentų nesportuoja ar neužsiima judria veikla gamtoje dėl prastos sveikatos, tačiau beveik pusei iš visų aktyviai laiką leidžiančių žmonių akstinas tam yra būtent noras gyventi sveikai ar gerinti sveikatą.

Didesnė dalis aktyvų gyvenimo būdą pasirinkusių žmonių (58 proc.) tai daro dėl malonumo ar poilsio, o trečdalis – norėdami būti „geros fizinės formos“.

Apklausos duomenimis, dažniausiai sportuoja ir aktyvia veikla lauke užsiima 15 – 29 metų žmonės.

Beje, moterys dažniau nei vyrai tai daro norėdamos numesti svorio – atitinkamai 28 ir 7 proc., ar siekdamos gyventi sveikai bei išsaugoti sveikatą – atitinkamai 55 ir 40 procentų.

Įdomu, kad apie 80 proc. lauke sportuojančių žmonių aktyviai laiką gryname ore leidžia net ir rudenį ar žiemą, o kas penktas tai daro beveik kiekvieną dieną.

Beveik pusė visų sportuojančių ar aktyviai judančių žmonių dėvi specialią sporto aprangą ir avalynę, nemaža jų dalis ją perka specializuotose parduotuvėse. Beveik pusė rudenį sportuojančių uždarose patalpose Lietuvos gyventojų renkasi komandines sporto šakas – krepšinį, tinklinį, futbolą.

Trečdalis užsiima intensyviu sportu – kūno dizainu, tradicine aerobika, treniruokliais.

Populiarėja ir žemo intensyvumo sportas – joga, pilates ar rytietiška mankšta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją