Berniuko, kuris teismo proceso metu buvo įvardytas tik kaip Lucas, tėvai manė, kad jų sūnus netoleruoja laktozės ir gliuteno, tačiau neturėjo jokių tai pagrindžiančių medicininių įrodymų, konstatavo teismas.

Belgijos žiniasklaida skelbia, kad porai priklausė organinio maisto krautuvėlė.

Kelis kartus pamėginę duoti sūnui paparasto kūdikių mišinuko, tėvai, nepasikonsultavę su medikais, ėmė jį maitinti avižų, ryžių, grikių ir bolivinės balandos pienu, informuoja Belgijos naujienų agentūra „Belga“.

Dėl to Lucui išsivystė dehidratacija, o prieš mirtį jis svėrė vos 4,3 kilogramo.

„Jie atsakingi už savo mažo sūnaus mirtį, nes sąmoningai nepasikonsultavo su gydytoju. Tai ypač rimta“, – sakė pirmininkaujantis teisėjas, kurį citavo visuomeninis transliuotojas RTBF.

Netoli Antverpeno uostamiesčio esančiame Beverene gyenantiems berniuko tėvams teismas skyrė lygtines pusės metų laisvės atėmimo bausmes už tai, kad savo netyčiniais veiksmais sukėlė kūdikio mirtį. Prokuroras prašė teismo kaltinamiesiems skirti pusantrų metų laisvės atėmimo bausmes.

„Mano klientai nesuvokė savo sūnaus būklės rimtumo. Jo sveikata buvo nestabili. Jie išmėgino alternatyvas, ir tai davė gerų rezultatų. Kartais jis numesdavo daug svorio, o paskui tapdavo sveikesnis“, – visuomeninei televizijai RTBF sakė poros advokatė Karine Van Meirvenne.

Nuosprendis šioje byloje buvo paskelbtas tą pačią dieną, kai Europos Teisingumo Teismas nusprendė, kad augalinės kilmės produktai, kaip soja ar tofu, negali būti parduodami jų produktų pavadinimuose vartojant tokius pienininkystės terminus, kaip „pienas“, „sviestas“, “„sūris“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)