Goji uogos – aminorūgščių šaltinis. Be to, jose jausu karotinoidų, reikalingų akims, ir kriptoksantino – antioksidanto. Šių uogų valgymas padeda imuninei sistemai efektyviai dirbti.

„Tonizuoja organizmą ypač tada, kai esame išsekę ir išvargę, be to, gerina kepenų veiklą ir regėjimą, padeda sergant cukriniu diabetu“, – sako gydytojas Alvydas Unikauskas.

Šios uogos auga net Lietuvoje, tačiau – tik dygliuotas ožerškis. Nors pastarosios turi gerų medžiagų, tačiau tikrosios goji uogos yra kininis ožerškis. Lietuvoje šiam augalui per šalta.

Šilauogės panašios į mėlynes, tačiau tai – kitos uogos. Jos – antioksidantų bomba, turi didelį kiekį medžiagų, kurios padeda neutralizuoti laisvuosius radikalus.

„Šilauogės sumažina pavojų susirgti širdies ligomis, katarakta, venų varikoze, hemorojumi, glaukoma, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opomis“, – aiškina gydytojas.

Štai mėlynės – tris kartus mažesnės už šilauogės, bet panašios tiek išvaizda, tiek skoniu.

Jos saugo kraujagyslių sieneles sergant diabetu, yra naudingos akims. Daug antioksidantų esama ir braškėse.

Plačiau apie naudingąsias uogų savybes – laidoje „Klauskite daktaro“.