Facebooke žaibiškai plinta kanadietės patalpinta nuotrauka, kurioje užfiksuotas į suktuką įstrigęs vaiko pirštas. Nuotrauka jau pasidalino beveik 16 tūkst. kartų.

„Dėmesio visiems suktukų gerbėjams! Jokiu būdu į skylutes nekirškite pirštų ar dar ko“, - rašoma prie nuotraukos, kurioje matyti mėlynuoti pradėjęs pirštas.

DELFI susisiekus su Mandy Gillis Thomas ji leido naudoti šią nuotrauką, kuri turėtų būti įspėjimas ir kitiems tėvams.

„Nesitikėjau sulaukti tiek dėmesio, bet tai bus į gera. Tai ne mano, o mano draugės vaiko pirštas. Vaikui sakyk-nesakęs, jis nebūtinai klausys. Jei draugė nebūtų laiku pamačiusi nelaimės, galėjo baigtis dar blogiau. Šįkart medikai padėjo išlaisvinti pirštą jam nepakenkiant. Ne visos pramogos labai linksmos“, - sakė ji.

Komentaruose žmonės žymėjo savo pažįstamus, ragindami nepadaryti tokios klaidos. Kiti tėvai taip pat tikino nukentėję nuo šio žaislo - kai kurių vaikai suktuką kišo į burną ir buvo paspringę. Treti nepraleido progos pamoralizuoti, kad tėvai turėtų labiau rūpintis savo vaikais, stebėti juos žaidžiančius arba nepirkti pavojingų žaislų.

Ne visi suktukai gaminami su atviromis trimis skylėmis, o ir skylučių dydis gali labai skirtis.

Suktukas (ang. „Fidget Spinner“) yra paprastas iš metalo ar plastiko pagamintas žaislas su nedideliu guoliu viduryje. Jį malonu sukti ir balansuoti ant piršto. Kai kurie, labiau įgudę suktukų mėgėjai, jais atlieka ir įvairius triukus. Paauglių ir vaikų psichozė dėl šio žaislo visame pasaulyje prasidėjo anksčiau nei Lietuvoje, jį sukti nevengia ir suagusieji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)