Mūsų šalyje nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų miršta beveik dvigubai – 56 proc. – daugiau gyventojų negu vidutiniškai ES šalyse senbuvėse, rašoma pranešime spaudai.

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į širdies ir kraujagyslių ligas, Lietuvos kardiologų draugija ir Šiaurės Baltijos šalių aljansas Šiaurės Baltijos šalių kardiologijos kongreso (Nordic Baltic Congress of Cardiology (NBCC 2017)), kuriame pranešimus skaitys žymūs Europos ir pasaulio mokslininkai, medikai praktikai, metu organizuoja edukacinius ir šviečiamuosius renginius visuomenei.

Penktadienį, birželio 2 d. nuo 10 val. ryto iki 16 val. Vilniuje prie Baltojo tilto vilniečiai ir miesto svečiai galės dalyvauti įvairiuose sporto užsiėmimuose: rytinės mankštos, zumbos, jogos, mamų ir vaikų, kalanetikos ir bėgimo treniruotėse. Medikai vienbalsiai sutaria, kad fizinis aktyvumas – puiki širdies ir kraujagyslių susirgimų prevencijos priemonė. Vidurdienį visiems susirinkusiems ekrane bus rodoma vaizdinė medžiaga apie širdį, specialiai įkurtoje lauko klinikoje bus matuojama cholesterolio koncentracija kraujyje, kraujospūdis.

Kasmet pasaulyje dėl padidėjusio kraujospūdžio miršta maždaug 10 milijonų žmonių. Skaičiuojama, kad nuo padidėjusio kraujospūdžio arba hipertenzijos kenčia kas trečias suaugęs žmogus ir apie 2 procentus vaikų bei paauglių. Lietuvoje padidėjęs kraujo spaudimas yra nustatytas apie 50–60 proc. šalies gyventojų, kurių amžius nuo 25 iki 65 metų.

Atėję į renginį turės galimybė išreikšti paramą pacientams, sergantiems širdies nepakankamumu. Tai jie galės padaryti pasirašyti deklaraciją dėl šiuolaikiško ir inovatyvaus gydymo prieinamumo Lietuvoje.

Lietuvos kardiologų draugija ir Šiaurės Baltijos šalių aljansas organizuodama šią širdies pažinimo akciją vilniečiams ir sostinės svečiams siekia didinti visuomenės supratimą apie širdies ir kraujagyslių ligas, nori atkreipti į jas dėmesį ir priminti žmonėms, kad būtina tikrintis savo sveikatą profilaktiškai, kol dar nejaučiami jokios ligos simptomai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)