Ligoninės atstovai neigia moters kaltinimus ir tikina, kad erkę gali ištraukti bet kuris specialistas. Pateikiame abi pozicijas.

Džiaugėsi erkę aptikusi ligoninėje

„Gyvename Radviliškio rajono kaime. Vakar vakare mano mama su šešių metų anūke ir sūnum nuvyko į Radviliškio ligoninę aplankyti draugo. Ligoninėje pamatė, kad mergaitei įsisiurbusi erkė, mama apsidžiaugė, juk aplink vien daktarai, tai gyvį ištrauks, kažkuo pateps ir grįš namo laimingi“, - DELFI rašė ji.

Moters teigimu, realybė buvo kitokia.

„Deja, mūsų medikai neturi licencijos traukti erkės, taip buvo pasakyta. Nėra vaikų gydytojos. Nesuprantamas elgesys! Rajoninėj ligoninėj nėra vaikų skyriaus ir vakare nėra vaikų gydytojų. Šiandien sužinojau, kad bent turėjo pasiūlyti nuvežti su greitąja į Šiaulius, bet to nepadarė. O kad ir būtų nuvežę, atgal reikėtų samdyti taksi, nes autobusai nevažiuoja į kaimą. Iki namų apie 50 km ir ką daryti, jei žmogus gyvena vargingai, kaip tokiu atveju elgtis?“, - retoriškai klausė p. Rimantė.

Erkę gali ištraukti bet kuris gydytojas

Radviliškio ligoninės atstovai pakomentavo situaciją. Jų teigimu, pacientės skundas yra netikslus, mat minėtos situacijos atveju vaikui tikrai būtų buvusi suteikta pagalba.

„VšĮ Radviliškio ligoninė neturi duomenų apie tai, kad minėta pacientė ar kiti, jos neįvardinti asmenys kreipėsi į įstaigoje dirbančius (budinčius) gydytojus dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugos - erkės pašalinimo. Įstaiga nėra gavusi skundų dėl minėtomis aplinkybėmis nesuteiktos asmens sveikatos priežiūros paslaugos. Todėl pagrįstai ir argumentuotai komentuoti R. V. skunde nurodytų teiginių negalime.

Atsakydami į Jūsų klausimą, kaip Radviliškio gydymo įstaigos medikai turi elgtis („kokia yra tvarka?“) jei pacientės vaikui randama įsisiurbusi erkė, paaiškiname, kad įsisiurbusios erkės pašalinimo paslauga yra IV-tos kategorijos skubios pagalbos asmens sveikatos priežiūros paslauga, kurią turi teisę suteikti bet kuris įstaigos gydytojas (nebūtinai gydytojas pediatras). Jei pareiškėja ar jos artimieji būtų kreipęsi į bet kurį įstaigos gydytoją dėl įsisiurbusios erkės pašalinimo, šią paslaugą VšĮ Radviliškio ligoninėje būtų suteikęs bet kuris gydytojas.

Skundo autorė akcentuoja faktą ir reiškia nepasitenkinimą dėl to, kad VšĮ Radviliškio ligoninėje nebėra vaikų ligų skyriaus. Tačiau šis teiginys nieko bendra neturi su pareiškėjos nurodyta konkrečia asmens sveikatos priežiūros paslauga - įsisiurbusios erkės pašalinimu, kuri gali būti suteikta ir nesant ligoninėje vaikų ligų skyriaus ar gydytojo pediatro“, - rašoma atsakyme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)