Visas ką reikia daryti – ruošiantis renginiui sektis savo nubėgtus kilometrus ir kartu su kitais dalyviais įveikti 400 tūkst. kilometrų, rašoma pranešime spaudai.

„Į priekį mus visada gena tikslas, tad kodėl gi motyvacijos nepasisemti ir prisijungiant prie šios puikios iniciatyvos? Prieš keletą metų visus „Kauno maratono“ dalyvius kvietėme įveikti 40 tūkstančių kilometrų ir simboliškai apibėgti žemės rutulį. Per porą mėnesių mes šį atstumą įveikėme keletą kartų! Dabar visus bėgikus kviečiame kartu su kitais aktyviais gyventojais žemės ritulį įveikti net 10 kartų“, - prie iššūkio prisijungti kvietė „Citadele Kauno maratonas“ organizatorius Regimantas Tarasevičius.

Įveikti maratono, pusmaratonio, 10, 5 ar šeimų 1,5 km distancijas „Kauno maratone“ bus galima jau birželio 11 dieną. Organizatoriai tikisi, kad į renginį atvyks apie 6-7 tūkstančius bėgikų. Visų, įveikusių „Citadele Kauno maratonas“ distancijas laukia išskirtiniai renginio medaliai, rėmėjų prizai ir dovanos.
Penktojo renginio metu taip pat vyks ir Lietuvos maratono čempionatas. Prieš metus šį titulą iškovojo „Kauno maratono klubo“ narys – Aurimas Skinulis.

„Kauno maratono“ dalyvių laukai ir įvairios pramogos, alternatyvios muzikos grupės „Baltasis kiras“ koncertas ir kitos linksmybės.

Prieš renginį, birželio 9 ir 10 dienomis vyks kasmetinė „Citadele Kauno maratonas EXPO“. „Agathum“ įmonės remiamoje EXPO bus galima išklausyti įdomių paskaitų, seminarų apie ištvermę.

Apie savo patirtis bėgant kalbės olimpiečiai Remigijus Kančys ir Rasa Drazdauskaitė. Apie bėgimą, kaip gyvenimo neatskiriamą dalį, pasakos fotomenininkas Marius Jovaiša. Taip pat vyks diskusija su ultramaratonininkais Vaidu Žlabiu, Viktorija Tomaševičiene, Aleksandr Sorokin. Savo įspūdžiais iš kelionių pasidalins ir žymus keliautojas Tadas Jeršovas bei Tanzanijoje vaikus anglų kalbos mokinusi maratonininkė Monika Juodeškaitė.

Daugiau apie „Citadele Kauno maratoną“ - čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)