Pirmosios Lietuvoje specializuotos stacionarių dviračių studijos „BIKEin“ vyr. trenerė Aleksandra Sošenko pirmiausia akcentuoja, kad ši sporto šaka skirta ne tik dviračių sporto mėgėjams, bet ir tiems, kas mėgsta aktyvias grupines treniruotes. Be to, kad valanda su gera draugija ir puikia muzika prabėga lyg kelios minutės, yra ir žymiai daugiau įtikinančių priežasčių, kodėl verta pamėgti stacionarių dviračių treniruotes, rašoma pranešime spaudai.

Itin efektyvi treniruotė

Stacionarių dviračių treniruotė – viena efektyviausių treniruočių, kurioje per gana trumpą laiką žmogus gali sudeginti maksimalų kalorijų kiekį. Treniruotės trukmė 45–60 minučių, o pasiekiami rezultatai, reguliariai lankant, gali būti stulbinantys. Per vieną valandą ant dviračio nuvažiuosite net nuo 25 iki 40 kilometrų ir sudeginsite iki 600 kcal.

Visapusiška nauda Jūsų sveikatai

Sustiprės širdis ir kraujagyslių sistema. „British Medical Association“ tyrimai rodo, kad dviračiu nuvažiuodami 32 kilometrus per savaitę net 50 proc. sumažinsite širdies ligų tikimybę.
Lengviau reguliuosite savo svorį. Dviračių treniruotės aktyvina medžiagų apykaitos procesus. Reguliariai lankant treniruotes ir padedant treneriams per mėnesį galite netekti iki 2 kg riebalinės masės.

Mažesnė apkrova sąnariams. Tai daug saugesnis pasirinkimas nei, pavyzdžiui, bėgimas. Stacionarių dviračių treniruotės priverčia Jūsų širdį plakti bei kojas judėti be didelės apkrovos Jūsų sąnariams bei stuburui. Tai puikus būdas būti fiziškai aktyviu ir sudeginti maksimalų kiekį kalorijų išvengiant šalutinio poveikio.

Jausite mažiau streso. Moksliniai tyrimai rodo, kad sportinė veikla mažina stresą. Organizacijos „New Economics Foundation“ atliktas tyrimas parodė, kad žmonės, reguliariai minantys dviračio pedalus, jaučia daug mažiau streso nei tie, kurie nesportuoja.

Stiprės Jūsų imuninė sistema. Dviračių sportas gali padėti išvengti įvairių ligų. Reguliari sportinė veikla didina imuninių ląstelių kiekį, cirkuliuojančių Jūsų kūne.

Progresuokite savo tempu

Dviračių treniruotėje nepriklausomai nuo to, kaip intensyviai pedalus suka visa grupė, galite palaikyti savo tempą ir nesijausti atsiliekantis nuo kitų ar nemokantis žingsnelių. Stacionarių dviračių salėje treneris ne tik padės susireguliuoti dviračio balnelio aukštį, vairo atstumą bei parinks taisyklingą pedalų padėtį bei kojų ant pedalų laikymo poziciją, bet ir įkvėps Jus nepasiduoti bei tolygiai progresuoti.

Gera energija yra užkrečiama

Bėgioti ar sukti dviračio pedalus gamtoje vienam yra labai smagu, bet treniruotės grupėje su bendraminčiais ir gera muzika sukuria ypatingą energiją ir ja užkrečia visai dienai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)