Pilną lagaminą – daugiau nei 600 vaistinių preparatų – tarp kurių daugiausia buvo hormoniniai, skatinantys augimą vaistai, gabenosi iš Turkijos grįžtantis Lietuvos pilietis.

Praėjusį penktadienį, apie 19 val. vakaro, Vilniaus teritorinės muitinės oro uosto posto pareigūnai patikrino lėktuvu iš Turkijos atvykusio Lietuvos piliečio L. V. bagažą. Vienas iš lagaminų buvo pilnas aštuonių rūšių vaistinių preparatų – iš viso ten sutalpintos 638 pakuotės receptinių vaistų. Pareigūnų žiniomis tai daugiausia hormoniniai, augimą skatinantys preparatai, kurių vertė – daugiau nei 12 tūkst. eurų. Keliautojas buvo paleistas, tačiau vaistai sulaikyti, o muitinės kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos.

Lietuvos muitinė primena: be recepto ar gydytojo pažymos į Lietuvą leidžiama įsivežti ar gauti paštu ne daugiau kaip 5 originalias vaistinių preparatų pakuotes.

Turint recepto kopiją ar gydytojo pažymą galima įsivežti ar gauti paštu 6 − 9 to paties pavadinimo, farmacinės formos, stiprumo ir dozuočių kiekio originalias vaistinių preparatų pakuotes. Daugiau kaip 10 originalių to paties vaistinio preparato pakuočių ar daugiau kaip 10 skirtingų pavadinimų vaistinio preparato pakuočių galima įsivežti ar gauti paštu tik turint gydytojo pažymą.

Daugiau informacijos - čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)