Pranešime spaudai teigiama, kad Maksas jau ne pirmą kartą padeda vėžiu sergantiems vaikams, prisideda prie įvairių panašių iniciatyvų. Todėl su malonumu sutiko prisidėti ir prie šios „Mamų Unijos“ bei „Eurovaistinės“ akcijos.

„Vėžiu sergantys vaikai ir paaugliai ir be galo stiprūs... kur kas stipresni negu aš. Jie gyvena su ta liga – išmoksta su ja ne susitaikyti, o bendrauti ir yra pasiruošę išbandymams. Tai ne kas kita, o begalinis stiprumas ir tikėjimas, kad viskas bus gerai. Jeigu tik atsiranda galimybė padėti sunkiai sergantiems vaikams, tą visuomet ir darau“, - sako M. Melmanas.

Gydantis onkologinę ligą, labai padidėja slaugos ir higienos priemonių poreikis. Be to, kai kuriems vaikams pasireiškia šalutinis chemoterapijos poveikis.

„Vaiko onkologinės ligos gydymas – sunkus išbandymas visai šeimai, todėl stengiamės palengvinti šių šeimų kelią per ligą. Kiekvieną savaitę nešame įvairių dydžių sauskelnes, drėgnas servetėles ir kitas higienos priemones į ligoninę, o procedūriniam skyriui nuolatos perduodame spalvotų pleistrų, su kuriais vaikams ne tokie baisūs adatų dūriai. Higienos priemonių poreikis skyriuje – itin didelis, todėl į specialias akcijos dėžes, pastatytas Vilniaus ir Kauno „Akropoliuose“ įsikūrusiose „Eurovaistinėse“, kviečiame paaukoti ne tik šių priemonių, bet ir kūno prausiklių, kremų, skysto muilo, šampūno, lūpų balzamų“, – sako paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“ direktorė Eglė Mėlinauskienė.

„Mums svarbu, kad būdami taip arti klientų, galėtumėm ne tik jiems padėti kai reikia pagalbos susirgus ar norint jaustis gerai, bet ir suteikti galimybę padėti kitiems. Kiekvieną mėnesį „Eurovaistinėse“ visoje Lietuvoje fiksuojame daugiau nei pusantro milijono apsilankymų, esu tikra, kad tarp jų yra daug šią akciją palaikysiančių žmonių“, – sako „Eurovaistinė“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją