Knygoje savo išgyvenimais dalinasi 15 žmonių, o jos iniciatoriai tikisi, kad pasakojamos istorijos paskatins drąsiau kalbėti apie savižudybių prevenciją ir padės gyti netekusiems artimųjų, rašoma pranešime spaudai.

Anot „Eurovaistinės“ valdybos pirmininkės Ingridos Damulienės, vaistininkų profesijos atstovai supranta, jog nuoširdus pokalbis, galimybė išsipasakoti ar išgirsti istorijų, su kuriomis galėtume susitapatinti, gali padėti išgyventi tiek ligą, tiek ir sielvartą. Deja, savižudybė – mūsų visuomenėje – tema, apie kurią kalbėti žmonės vis dar nedrįsta.

„Norime būti naudingi tuomet, kai žmonėms skauda fiziškai ir dvasiškai. „Eurovaistinėse“ didžiųjų miestų „Akropoliuose“ knygos pasirodys jau savaitgalį. Kitus knygų egzempliorius vaistininkai galės užsisakyti asmeniškai, nes suprantame, jog ne visuose miestuose yra knygynai, todėl, jei knyga kažkam bus ypatingai reikalinga, mūsų vaistinių vadovai galės ją užsakyti“, - sako I. Damulienė.

Idėja išleisti knygą kilo Seimo nariui Mykolui Majauskui. Jis neslepia, kad ši intencija kilo iš jo asmeninių patirčių.

Pats išgyvenęs skaudžią netektį, M. Majauskas suprato, kad specialistų rekomenduojama užsienio autorių literatūra apie sielvartą po savižudybės, turėjusi padėtų atrasti paguodą ir atsakymus, yra mažai paveiki. Pajutus, kaip aktualu išgirsti lietuviškų, mums artimų istorijų, su kuriomis galėtume susitapatinti, o gal ir rasti atsakymus, kilo mintis pakviesti žmones pasidalinti asmeniniais išgyvenimais.

Knygą galima įsigyti didžiosiose „Eruovaistinėse“, „Pegaso“ knygynuose ir el. parduotuvėje bei parduotuvėse „Maxima“. Autorinės lėšos, gautos platinant knygą, skiriamos savižudybių prevencijai Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją