Bendradarbiaujant Lietuvos ir Latvijos specialistams ketinama nupirkti kiek daugiau nei 316 tūkst. pneumokokinės vakcinos, skirtos vaikams iki 2 metų, dozių. Tokio vakcinos kiekio turėtų pakakti 2 metams šių Baltijos šalių vaikams skiepyti.

„Kooperuojamės kartu su kolegomis iš Latvijos ir tikimės, kad šias vakcinas pavyks įsigyti mažesne kaina, nei kiekvienai šaliai perkant atskirai. Jeigu pirkimas įvyktų sėkmingai, sutartį su vakcinos tiekėju turėtumėme pasirašyti šių metų birželį", – teigė VLK direktoriaus pavaduotoja Neringa Bernotienė.

Lietuva, kaip šio pirkimo lyderė, gavo Latvijos įgaliojimus vykdyti minėtą pirkimą, todėl VLK specialistai rengė šio pirkimo dokumentus ir juos derino su Latvijos atstovais.

Trys Baltijos šalys – Lietuva, Latvija ir Estija, yra pasirašiusios partnerystės sutartį dėl bendrų centralizuotai įsigyjamų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių pirkimų bei skolinimosi. Pagrindinis šio susitarimo tikslas – sumažinti valstybių išlaidas ir užsitikrinti nepertraukiamą galimybę gauti vaistus bei medicinos pagalbos priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)