Amerikos plastikos chirurgų draugija paskelbė savo metinę operacijų statistiką, kuri parodė, kokios plastinės operacijos pernai Jungtinėse Valstijose buvo populiariausios. Nors naujausi duomenys daugeliu atvejų yra panašūs, kaip ir ankstesniais metais, atsiranda ir kai kurių naujų tendenciją.

Populiarėja vaginų ir sėdmenų operacijos

Praėjusiais metais Amerikoje buvo beveik atlikta 1,8 mln. kosmetinių operacijų ir maždaug 15,5 mln. minimaliai invazinių procedūrų, nurodoma nacionalinėje duomenų bazėje, kurioje plastikos chirurgai nurodo, kokias procedūras jie atliko.

Populiariausių plastinių operacijų penketukas:

Krūtų padidinimas – 290 467 operacijos
Riebalų nusiurbimas – 235 237 operacijos
Nosies formos keitimas – 223 018 operacijos
Akių vokų operacijos – 209 020 operacijos
Veido patempimas – 131 106 operacijos

Populiariausių minimaliai invazinių procedūrų penketukas:

Botokso injekcijos – 7 mln. procedūrų
Užpildai – 2,6 mln. procedūrų
Cheminis veido šveitimas – 1,36 mln. procedūrų
Nepageidaujamų plaukų pašalinimas lazeriu – 1,1 mln. procedūrų
Mikrodermabrazija – 775 tūkst. procedūrų

Minimaliai invazinių procedūrų penketukas, lyginant su 2015 metais, nepakito. O populiariausių chirurginių operacijų penketuko penktoje vietoje 2015 metais buvo pilvo plastika, kurią pakeitė veido patempimas.

Pirmą kartą ataskaitoje nurodyti ir duomenys apie operacijas, kurių metu keičiama moterų lytiniai organai, o būtent išorinės lytinės lūpos. Praėjusiais metais tokių procedūrų skaičius, lyginant su 2015-aisiais, padidėjo 39 proc., nurodoma ataskaitoje.

Tai ne pirmas kartas, kai užfiksuojamas specifinės procedūros populiarumo padidėjimas. Pavyzdžiui, 2014 metais sėdmenų padidinimo operacijų skaičius šoktelėjo 58 proc. O naujausioje ataskaitoje skelbiama, kad sėdmenų padidinimas į juos suleidžiant iš kitų kūno vietų nusiurbtų riebalų, išaugo 26 proc.

Augantys ir mažėjantys ... krūtų implantai

Plastikos chirurgas dr. Staffordas Broumandas, kuris neprisidėjo prie minėtos ataskaitos rengimo, sakė, kad nors krūtų padidinimas išlieka populiariausia operacija, jis yra pastebėjęs, kad keičiasi pacienčių prašymai.

„Per daugiau nei 20 savo darbo metų stebėjau, kaip kinta norimų implantų dydis. Dešimtajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje ir pirmajame šio amžiaus dešimtmetyje moterys norėjo didesnių implantų. O dabar pacientės nori gerokai mažesnių“, – sakė jis.

Kalifornijos universiteto veido plastikos chirurgas dr. Brianas Wongas sako, kad norėdami atrodyti jauniau jo pacientai nebeprašo nupjauti išsitempusią odą, bet renkasi įvairius užpildus, kurie suteikia putlumo.

Pavyzdžiui, prieš maždaug 15 metų buvo populiarios antakių pakėlimo operacijos, o dabar žmonės renkasi užpildus ir botoksą.

„Apie senėjimą dabar galvojama kaip apie vynuogės virtima razina. Anksčiau būdavo nujaunama nereikalinga oda, o dabar svarbiausia apimtis, – sakė dr. B. Wongas. – Tad tam, kad razina vėl taptų vynuogę, reikia ją užpildyti. Dabar matau daug pacienčių, kurios pagal pasą yra jau garbaus amžiaus, tačiau atrodo jaunatviškai. Joms nebuvo atlikta operacija. Jos renkasi botoksą ir konservatyviai ir tinkamai suleidžiamus užpildus, kad slėptų senėjimo ženklus.“

Galvojantiems apie kokią nors plastinę operaciją, Amerikos plastikos chirurgų draugijos prezidentė dr. Debra Johnson pataria.

„Plastikos sritis yra viena iš kelių sričių, kur kosmetines paslaugas teikia nemažai ne plastikos chirurgų. Todėl mes visuomet raginame pacientus atlikti namų darbus ir įsitikinti, kad jų plastikos chirurgas tikrai yra sertifikuotas ir yra gerai parengtas atlikti operaciją, kurios nori pacientas“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)