DELFI TV konferencijoje dalyvavęs Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ plastikos chirurgas dr. Darius Radzevičius patikino, kad idealių implantų kol kas nėra.

Gydytojas pasakojo, kad pirmieji silikoniniai implantai buvo pradėti naudoti 1962 metais JAV. Tačiau po dvejų metų prancūzai sukūrė implantą, užpildytą ne silikonu, o fiziologiniu tirpalu, t.y., steriliu vandeniu.

Ilgą laiką buvo naudojami tiek silikoniniai, tiek fiziologiniu tirpalu užpildyti implantai. Tačiau 1992 metais Amerikoje silikoniniai implantai buvo uždrausti 14-kai metų. „Tuo metu buvo teigta, kad jie nėra saugūs, tačiau nuo 2006 metų jie vėl pradėti naudoti. Nuo to laiko teigiama, kad silikoniniai implantai saugūs, tačiau fiziologiniu tirpalu užpildyti implantai visgi saugesni“, - teigė D. Radzevičius, kuris pats naudoja tiek silikoninius, tiek vandens tirpalo implantus.

Darius Radzevičius

Silikoniniai pavojingesni

Pagrindinė problema yra implanto plyšimas. D. Radzevičius sako, kad pavojingesnis yra silikoninio implanto plyšimas: „Jei silikono užpildo implantas plyšta, pacientė to nepastebi, reikalingi specialūs tyrimai. Silikonas šiais laikais neišteka į audinius, tačiau jis kontaktuoja su audiniais ir tai gali sukelti moters organizmui pačių įvairiausių problemų. Jeigu plyšta implantas, užpildytas fiziologiniu tirpalu, pacientė tai mato iš karto – krūtis subliūkšta, vanduo rezorbuojasi. Todėl saugumo prasme, fiziologiniu tirpalu užpildyti implantai yra saugesni nei užpildyti silikonu. “

Tačiau, anot gydytojo, silikono užpildo implantai turi reikšmingą privalumą – apčiuopos aspektą. „Be jokios abejonės natūraliau čiuopiasi implantai, užpildyti silikonu“, - tikino D. Radzevičius.

Plastikos chirurgas užsiminė apie naują implantų rūšį, vadinamąjį „idealų implantą“. Tai yra fiziologiniu tirpalu užpildytas implantas, kuris čiuopiasi taip pat natūraliai kaip silikonu užpildytas implantas. JAV toks implantas jau naudojamas apie metus. Kol kas JAV yra tik keli šimtai sertifikuotų gydytojų, kurie naudoja šį implantą.

Dydį renkasi pagal išsilavinimą?

D. Radzevičius dažnai susiduria su problema, kai pacientės renkasi implantų dydį. Jos nori išgirsti raides, pagal kurias renkasi liemenėlę – A, B, C, D – tačiau implantų dydžiai nėra matuojami tokia sistema: „Implantų dydžiai matuojami sudėtingiau – jie turi tam tikrą projekciją, aukštį, plotį. Aš dažniausiai pacientėms sakau, kad ne jūs pasirenkate implantą, bet aš parenku implantą, kuris jums tinka.“

Gydytojas turi įvertinti visus moters duomenis, kad implantas nebūtų nei per didelis, nei per mažas. „Jeigu pacientė yra negimdžiusi ir nori turėti D dydžio krūtinę, tai iš esmės yra neįmanoma, nes jos audiniai paprasčiausiai tiek išsitempti negali“, - sako plastikos chirurgas.

Anot D. Radzevičiaus, kone visos konsultacijai atėjusios pacientės tvirtina, kad nori natūraliai atrodančios krūtinės, tačiau tas natūralumas visiems suvokiamas skirtingai. Šį suvokimą gali nulemti netgi socialiniai aspektai. Gydytojas pacitavo vieną studiją, kurioje buvo tvirtinama, kad tarp krūtinės dydžio bei natūralumo suvokimo ir išsilavinimo yra glaudus ryšys. „Ta studija buvo įdomi tuo, kad ji atsakė, kuo pacientė yra mažesnio išsilavinimo, tuo ji didesnės krūtinės nori“, - mokslinį kolegų darbą prisiminė gydytojas.

Daugiau apie krūtų implantus, plastinės operacijos procesą ir gresiančias rizikas žiūrėkite pirmojoje išsamaus interviu su plastikos chirurgu dalyje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)