Atnaujintas diagnostikos centras, į kurį per 2016 m. – 2017m. sausį investuota beveik 2 mln. Eur., pacientus pasitinka ne tik atnaujintomis patalpomis, bet ir ten sumontuota išskirtinės komplektacijos naujausia diagnostine įranga, rašoma pranešime spaudai.

Kaip teigia „Affidea Lietuva“ vadovas Vitalijus Orlovas, Šiaulių diagnostikos centras yra vienas pirmųjų bendrovės centrų, kuris iki šiol sėkmingai teikia aukščiausios kokybės paslaugas bei plėtoja PPP partneryste (Public-private partnership) paremtą bendradarbiavimą su viešosiomis įstaigomis.

„Mes sau keliame pačius aukščiausius kokybės reikalavimus, dėl to tikimės kelti ir bendrą radiologinės diagnostikos paslaugų lygį Lietuvoje. Šioje srityje viešojo ir privačiojo medicinos sektoriaus bendradarbiavimas labai svarbus. Sujungę jėgas ir pasitelkę naujausias medicinos technologijas galime užtikrinti kokybiškesnę ir operatyvesnę pagalbą kiekvienam, kuriam tuo metu ji yra būtina“, – teigia V. Orlovas.

Centre sumontuotas naujas 64 sluoksnių kompiuterinis tomografas GE Optima, kuriuo pacientams atliekami galvos smegenų, nosies, gerklės, ausų, krūtinės ląstos, pilvo, dubens organų, dubens kaulų, stuburo dalių, galūnių tyrimai. Atliekant tyrimus naujuoju aparatu, dėka įdiegtos programinės įrangos ir įgyvendinamos „Dose excellence“ programos (Apšvitos dozės mažinimo programa), apšvitos kiekis kiekvienam pacientui sumažinamas iki minimalios reikalingos dozės ir taip pacientai apsaugomi nuo galimo nepageidaujamo šalutinio poveikio tyrimo metu.

Magnetinio rezonanso tomografijos tyrimai šiame diagnostikos centre pacientams atliekami nauju, 2017 metų, išskirtinės komplektacijos 1,5 T galingumo MRT tomografu GE Optima 450w.

Atnaujintame padalinyje, be įprastų MRT tyrimų, atliekami ir tokie specializuoti tyrimai, kaip kad prostatos multiparametrinis MRT tyrimas, biocheminis kelio sąnario kremzlės žymėjimas, viso stuburo ir viso kūno MRT tyrimai. Šie pažangūs tyrimo metodai ne tik padeda laiku diagnozuoti rimtus sveikatos sutrikimus, bet ir padės išvengti bereikalingų intervencinių procedūrų, pavyzdžiui, atliekant prostatos multiparamentrinį MRT tyrimą, pacientai apsaugomi nuo taip vadinamų „aklų bioposijų“, kuomet procedūra atliekama nežinant tikslios prostatos naviko lokacijos.

KT ir MRT tyrimai pacientams, turintiems gydytojo specialisto siuntimą ir apdraustiems privalomuoju sveikatos draudimu, yra apmokami Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšomis. Pacientams, norintiems atlikti mokamą KT tyrimą, reikalingas bent rekomendacinio pobūdžio gydytojo siuntimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)