Toks sprendimas būtų viena iš griežtos prieš tabako vartojimą nukreiptos strategijos įgyvendinimo priemonių. Kovą su rūkymu šalies politikai laiko labai svarbia savo užduotimi.

Jei sprendimas bus patvirtintas, draudimas parduoti tabako gaminius gimusiesiems 2014-aisiais metais arba vėliau galios ir tada, kai minėtoji karta sulauks pilnametystės.

Šiuo metu toks sprendimas dar tik svarstomas, bet jei jis bus priimtas, rūkymas Rusijoje ilgainiui taps nelegalia veika.

Rusijos naujienų svetainėje izvestia.ru nurodoma, kad jau rengiamas atitinkamas dokumentas, kuriame bus išdėstyta valstybės politika kovojant su tabako gaminių vartojimu 2017–2022-aisiais metais ir vėliau.

Čia rašoma, kad Rusijos Federacijos sveikatos apsaugos ministerija patvirtino, kad dokumentas aktyvai palaikomas vyriausybės narių.

„Ideologiniu požiūriu toks tikslas visiškai teisingas“, – remiantis „The Times“ skelbiama informacija, sakė šalies sveikatos apsaugos komiteto narys Nikolajus Gerasimenka.

Įvairiose pasaulio šalyse veikiančių kovos su tabako vartojimu kampanijų aktyvistų raginimų imtis panašių priemonių pasigirsdavo ir anksčiau.

Dabar Rusijoje draudžiama rūkyti darbo vietoje, daugiabučių namų laiptinėse, autobusuose, metro, taip pat 15 metrų atstumu nuo traukinių stočių ir oro uostų.

Rusijos rūkalų suvartojimo rodikliai – vieni iš aukščiausių pasaulyje. Net 40 proc. visų šalies gyventojų rūko.

Kai kuriose parduotuvėse cigarečių pakelis nekainuoja nė euro.

Rusijos cigarečių rinka įvertinta daugiau nei 20 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)