Iš pažiūros gali atrodyti, kad šio projekto metu žmonėms buvo tiesiog išspręstos dantų problemos, tačiau asmeniui, kuris ilgą laiką slėpė savo dantis, įvyko itin didelės ir svarbios gyvenimo permainos.

Pasibaigus DELFI ir CLINIC | DPC organizuotam projektui „Dovanojame šypseną“, praėjus beveik metams jau realiai galime įvertinti rezultatus. 4 žmonės ir 4 skirtingos istorijos, kodėl iki šiol nepavyko išspręsti odontologinių bėdų. Didžiausia problema - lėšų stygius, kuris ir buvo pagrindinis projekto atrankos kriterijus.

„Prisidėti prie šio projekto paskatino noras sugrąžinti žmonėms viltį plačiai ir nuoširdžiai šypsotis. Dažnai pastebiu, kad žmonės, kuriems trūksta vieno ar kelių dantų, vengia šypsotis, pradeda jausti nepilnavertiškumą, atsiriboja nuo žmonių. Šis projektas buvo graži iniciatyva parodyti visai Lietuvai, kad šypsena sugrąžina gyvenimo džiaugsmą, norą vėl jaustis visuomenės dalimi. Į šį projektą atsiliepė žmonės, kurie turi sunkesnę finansinę situaciją, tačiau nuolatos rūpinasi savo šeima, turi gražias svajones, norus ir mes jiems galėjome pagelbėti. Visa CLINIC | DPC komanda dirbo prie atrinktų nugalėtojų, tam kad po vizito pas mus jie išeitų su savo svajonių šypsena“, - sakė implantuojantis gydytojas Simonas Bankauskas.

Į kvietimą dalyvauti konkurse atsiliepė daugiau nei šimtas norinčiųjų, tačiau pasisekė tik keturiems iš jų. Ričardas Mockus sakė niekada nelaimėdavęs loterijose, tad ir šįkart negalėjęs patikėti savo sėkme.

„Jei ne šis projektas, man buvo likusi viena alternatyva - pensininko plokštelė“, - pripažįsta ir Joniškėlio gyventoja Jolanta Snicorienė.

Visi nugalėtojai - skirtingo amžiaus, su skirtingomis odontologinėmis problemomis, tačiau padėti niekada nėra per vėlu.

Pasibaigus projektui jo organizatoriai pasakoja supratę, kad netvarkingi dantys gali daryti didelę įtaką žmogaus psichologinei būklei, gyvenimo kokybei, bendravimui su aplinkiniais. Žmogus užsisklendžia nuo aplinkos, užsidaro namuose ir pasislepia nuo visų ir lieka vienas su savo problemomis.

„Šypsena kiekvienam žmogui yra ypatingai svarbi ir jeigu negalime plačiai – nuoširdžiai šypsotis, tuomet patys užsidarome savyje ir deja, bet bėgame nuo aplinkinių, kurie mums nori padėti. Kai kurie žmonės net gi nustoja siekti savo svajonių, vien tik dėl to, kad jiems gėda, - ką kiti pagalvos, ką kiti pasakys, kaip kitas žmogus mane priims.

Odontologijos problemos kiekvienam iš mūsų yra itin svarbus faktorius, jeigu negalėsime atsipalaiduoti dėl savo šypsenos, tuomet niekada nesijausime pilnaverčiais. Spręskime šias problemas, neužsidarykime, yra daug būdų kaip mes jums galime padėti, tiesiog įsileiskite tai į savo gyvenimą ir mes stengsimės susigrąžinti šypseną ir bent dalelę gyvenimo džiaugsmo. Pažadame“, - sakė S. Bankauskas.

Kviečiame pažiūrėti vaizdo reportažą ir patiems įsitikinti, kaip žmogų gali pakeisti tvarkingi dantys bei graži šypsena:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)