Kai kurios garsenybės celiulitą yra padariusios savo grožio, o ne gėdos ženklu. Ir dabar viena žinoma apie jogą rašanti tinklaraštininkė tęsia šią tendenciją, rašo „refinery29,com“.

„Bad Yogi“ kanalą „YouTube“ svetainėje turinti Erin Motz neseniai feisbuke pasidalino savo mintimis apie mūsų taip nekenčiamą celiulitą, ir tas mintis tikrai verta perskaityti.

„Tik pažiūrėkite, kaip „žiniasklaida“ viešina daugybę nuotraukų, kurios skatina nerealius lūkesčius dėl to, kaip turi atrodyti mūsų kūnas. Tačiau ar mes tikrai save matome tik kaip odos įdubimus ant šlaunų ir „netobulumus“ (nedrįstu vartoti to žodžio, bet kadangi nėra geresnio, jį pavartojau) ir dėl to turime raukytis? O kas, jeigu tas „tobulas“ nuotraukas matytume tokias, kokios jos ir yra – retušuoti atvaizdai, kuriais siekiama atkreipti dėmesį į kažkokį daiktą ar idėją, bet ne rodantys, koks turėtų būti kūnas, – parašė E. Motz. – Noriu pasakyti, kad pokyčiai prasideda nuo mūsų. Jie prasideda nuo jūsų!“

E. Motz taip pat pabrėžė, kad savo požiūrį į kūną pakeisime tuomet, kai jį priimsime visiškai tokį, koks jis yra.

„Esu labai smulki ir kai judu tam tikru būdu aš taip pat turiu celiulito ir kelias strijas, nes mano kūnas laikui bėgant keičiasi, – rašė ji. – Dėl šių dalykų nereikia gėdytis! Tai tarsi antakiai ar ausys. Jie tiesiog yra! Jeigu yra kūnas, yra ir kiti šie dalykai.“

Žmonės įprato manyti, kad tokių normalių dalykų, kaip celiulitas ir strijos, neturėtų būti, nes jie yra „netobulumai“. Tačiau tokią reputaciją jie užsidirbo tik dėl mūsų iškreipti kūno suvokimo. E. Motz pabrėžia, kad tai yra mūsų kūno dalis, kuri atsiranda keičiantis mūsų kūnams.

Celiulitas – tai jungiamųjų odos audinių pakitimai, lėtinis puraus audinio uždegimas, skatinantis poodinių riebalų kaupimąsi, pasireiškiantis nelygia, grublėta oda, primenančią apelsino žievelę.

Savo pasisakymą E. Motz užbaigia istorija apie savo sužadėtinį, kurį vadina Prancūzu. Ir jis iš tiesų be galo džiaugėsi ant savo bicepso pamatęs striją, nes tai buvo „trofėjus“, kurį jis užsidirbo daug plušėdamas sporto salėje. „Visas jūsų kūnas yra trofėjas. Todėl visuomet juo didžiuokitės!“ – pabrėžė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)