Kaip pranešė žiniasklaida, prieš porą savaičių Vilniaus rajono greitosios pagalbos medikams atsisakius į Rudaminą siųsti reanimacijos brigadą, kurią sunkiai sužalotai 13 metų mergaitei kvietė policininkai, ši mirė.

Vilniaus rajono apylinkės prokuratūra, remdamasi policijos pareigūnų protokolais, dėl šio įvykio rengiasi inicijuoti ikiteisminį tyrimą.

Sveikatos apsaugos pareigūnai teigia esantys nusiteikę padėti prokuratūrai.

"Mes tikrai pasižiūrėsime labai atsakingai, jei prokuratūroje bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, tai mes tikrai bendradarbiausime ir telksime visas galimybes, kad tas dalykas būtų išaiškintas iki galo", - Lietuvos radijui sakė Sveikatos apsaugos ministerijos Asmens sveikatos skyriaus vedėjas Vytautas Radavičius.

Anot jo, ministerija jau yra parengusi projektą, kuris užtikrins, kad "apskrityje veiktų vienas bendros pagalbos centras ir viena dispečerinė, kuri galėtų tiksliai nukreipti iškvietimas, kad būtų savalaikiai suteiktos sveikatos paslaugos gyventojams".

Žiniasklaidos aprašytu atveju Rudaminoje, mašinai patrenkus 13-metę ir ją sunkiai sužeidus, ne kartą kviesta greitoji medicinos atvykti neskubėjo.

Policijos pareigūnų protokoluose nurodyta, kad sužalota trylikametė maždaug pusvalandį buvo gyva.

Kai į nelaimės vietą po daugiau nei 40 minučių atvyko medikai, mergaitei jau buvo konstatuota mirtis.

Vilniaus rajono apylinkės prokuratūra, remdamasi policijos pareigūnų protokolais, rengiasi inicijuoti ikiteisminį tyrimą, nes policininkams paprašius atsiųsti reanimobilį buvo atsisakyta tai padaryti.

Policijos pareigūnai reanimobilį mergaitei bandė iškviesti bendrosios pagalbos telefonu 112. Atsiliepusi operatorė policijos pareigūnus sujungė su Vilniaus rajono centrine poliklinika, šiai pavaldžios ir Vilniaus rajono greitosios medicinos pagalbos brigados.

Vilniaus rajonas neturi nė vieno reanimobilio. Sveikatos apsaugos ministro įsakymu Vilniaus miesto greitosios medicinos pagalbos stoties reanimobiliai privalo "aptarnauti" visą Vilniaus regioną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją