„Estetinės chirurgijos centro“ plastikos chirurgas Domantas Stundys teigia, jog ne itin sudėtinga operacija ir trumpas pooperacinis gijimas, padeda išbraukti daugybę kompleksų iš įprastų gyvenimo veiklų ir poros santykių, rašoma pranešime spaudai.

Paprasčiau atsikratyti komplekso, nei su juo susigyventi

Kodėl moterys ryžtasi tokiai operacijai, chirurgas D. Stundys atvirauja, jog pirmajai konsultacijai ne vienai moteriai reikia sukaupti drąsą, juk net su ginekologu aptarinėti savo lytinių organų išvaizdą nėra malonu. Ryžtis tokiam žingsniui dailiosios lyties atstoves priverčia fizinis diskomfortas arba kompleksai, ypač vasaros sezonu, kai atsiranda daugybė veiklų, maudynės, aptempti drabužiai.

Sarkastiškai komentuojantiems „yra čia dėl ko kompleksuoti, juk niekas nemato“, šią problemą turinčios moterys paprieštarautų: jautiesi nesmagiai dėvėdama maudymosi kostiumėlius, leginsus, jogos kelnes, nemalonu persirenginėti sporto klubų dušo kabinose ir netgi prieš vyrą. Neretai lytinių lūpų deformacija sukelia ir fizinių problemų – pavyzdžiui, važiuojant dviračiu jaučiamas stiprus diskomfortas. „Kartais sutrinka hipertrofavusių lytinių lūpų gleivinės funkcija, dėl išsausėjimo atsiranda įplyšimų, prasideda uždegimas – visa tai gali būti skausmingų lytinių santykių priežastimi“, – pačias intymiausias problemas pasakoja chirurgas.

Lytinių lūpų asimetrija ar išvešėjimas nėra šio amžiaus rykštė. Tik anksčiau apie tai niekas garsiai nekalbėjo, o operacijas atlikdavo ginekologai, pašalindami mažąsias lytines lūpas. Šiandien plastikos chirurgai operacijas atlieka kur kas delikačiau – jas sumažina, palikdami pigmentaciją, jautrumą, paslėpdami bet kokius pooperacinius randelius.

„Jei tai darosi kančia, atrodo, kad visi tai ir temato, sunku atsipalaiduoti prieš antrąją pusę, geriau atsikratyti šio komplekso. Ryžtis ar ne tokiai operacijai turi būti pačios moters sprendimas“, – sako D. Stundys.

Žino, ko nori

Gundantys permatomi apatiniai, maudymosi kostiumėliai, braziliška depiliacija, erotiniai filmai bei žurnalai. Būtų melas, jei teigtume, kad šie dalykai neskatina moterų lyginti save su kitomis ir ryžtis plastinei operacijai. Gydytojas pastebi, jog moterys kreipiasi į plastikos chirurgą jau apsiskaičiusios, netgi žinodamos operacijos metodus: „Dažniausiai nebūna klausimo: reikia ar nereikia? Dalykiškai aptariame operacijos eigą, pooperacinį sveikimą ir režimą. Nors tokios operacijos atliekamos valdiškose įstaigose, paprastai moterys ieško mažos, jaukios klinikos, kur gali išvengti patiriamo diskomforto ir užsitikrinti visišką konfidencialumą.“

„Žinoma, sulaukiu ir tokių klausimų: „ar mano intymi zona normali?“, – atvirauja gydytojas ir parodo keletą delikačių nuotraukų. – „Kiekvienos moters intymi zona skiriasi – nėra nei vienos vienodos, nėra jokių pavyzdžių, kokia yra „normali“ ar „tobula“ lytinių organų išvaizda, tačiau šios nuotraukos geriausiai atspindi, kokio rezultato galima tikėtis“.

Pacientės namo vyksta tą pačią dieną

Lytinių lūpų operacijos nėra labai sudėtingos, o gijimas paprastai užtrunka 2-3 savaites. Operacijos gali būti dviejų tipų – mažųjų arba didžiųjų lytinių lūpų koregavimas. Pastaroji procedūra šiek tiek sudėtingesnė: trunka vieną – pusantros valandos ir paprastai atliekama taikant bendrąją nejautrą.

Mažųjų lytinių lūpų plastika atliekama esant per didelėms, asimetriškoms ar po gimdymo traumos blogai sugijusioms lytinėms lūpoms. Per operaciją pašalinamas lytinės lūpos perteklius, operacija trunka apie 40 minučių. „Ši operacija atliekama šalinant trikampių, pleištų formos perteklinius minkštuosius audinius, niekada nedarome visų mažųjų lytinių lūpų amputacijos. Po operacijos jautrumas gali būti sumažėjęs pooperacinio rando vietoje. Tai trumpalaikė būklė“, – paprastais žodžiais paaiškina gydytojas. – „Dažniausiai pacientės namo išleidžiamos tą pačią dieną“.
„Normalu, jog pagrindinė baimė yra skausmas. Visgi operacijos metu moterys nieko nejaučia, nes operacija atliekama intraveninėje nejautroje, o pjūvių vietose papildomai atliekama vietinė nejautra. Po operacijos skiriami preparatai nuo skausmo“, – pasakoja plastikos chirurgas.

Anot gydytojo, nepaisant ne itin malonaus gijimo laikotarpio, pacientės po operacijos į kabinetą žengia atsikračiusios varginusių kompleksų, kur kas labiau pasitikėdamos savimi ir besidžiaugdamos pagerėjusia gyvenimo kokybe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)