Kai po šešių intensyvios priežiūros skyriuje praleistų savaičių mažieji Romanas, Rocco ir Rohanas grįžo namo, Becki-Jo Allen laukė dar vienas siurprizas. Kitos mamos jai nuolat kartojo, kad jos berniukai labai panašūs tarpusavyje, tad moteris nusprendė nusiųsti jų DNR pavyzdžius tyrimui. Paaiškėjo, kad jos natūraliu būdu pradėti trynukai yra identiški – tai vienas iš 200 milijonų atvejų.

Laimei, jų 23 metų mama įžvelgia tam tikrus skiriamuosius dabar dešimties mėnesių sūnų bruožus ir charakterio skirtumus, tad ji juos nesunkiai atskiria.

„Kai jie buvo naujagimiai, buvo pakankamai sunku atskirti, kuris yra kuris, tačiau aš pati niekada jų nepainiojau, – sakė laiminga trejetuko mama. – Jie visi trys turi tamsius apgamus tarp antakių, tačiau Romano yra šiek tiek tamsesnis nei kitų, be to, Rohanas turi apgamą dar ir ant kojos. Kai jie buvo ligoninėje, gydytojai tvirtino, kad jie nėra identiški, tačiau kai grįžome namo, daugybė žmonių mums kartojo, kad negali jų atskirti“.

Pasak Daugiavaisių gimimų fondo, vienintelis būdas šimtu procentų išsiaiškinti, ar dvyniai arba tryniai yra identiški – DNR tyrimas. Pasitarusi su minėto fondo specialistais, B. J. Allen paėmė iš Romano, Rocco ir Rohano burnyčių mėginius ir nusiuntė juos į laboratoriją tyrimams. Šio mėnesio pradžioje mama sulaukė atsakymo, kad jos berniukai genetiškai yra identiški.

Jie yra jauniausi iš vos keleto natūraliai pradėtų identiškų trynukų Jungtinėje Karalystėje.
„Buvau labai nustebusi, nes maniau, kad jie nebus identiški. Tačiau kadangi aš esu vienintelė, kuri gali juos atskirti, tai pasako labai daug!“ – įsitikinusi mama.

B. J. Allen iš Liverpulio, jau auginanti trejų metukų dukrelę Indianą, dėl stipraus galvos skausmo ir pykinimo devintą nėštumo savaitę kreipėsi į medikus. Jie nusprendė atlikti skenografijos tyrimą, kurio metu moteris išgirdo pribloškiančią žinią, kad laukiasi trynukų.

„Negalėjau tuo patikėti, – sakė ji. – Net nepagalvojau, kad galėtų būti dvynukai, jau nekalbant apie trynukus, nes mūsų šeimoje tokių atvejų nėra“.

Liverpulio Moterų ligoninės gydytojai kiekvieną savaitę kartojo skenografijos tyrimą. Kai nėštumas pasiekė 31 savaitę, buvo atlikta Cezario pjūvio operacija. Rocco svėrė 1,502 kilogramo, Romanas – 1,53 kilogramo, o Rohanas – 1,644 kilogramo.

Laiminga mama pasakoja, kad dabar pamažu pradeda atsiskleisti trejetuko asmenybės. „Rohanas yra garsiausias, jis nuolat šaukia. Rocco normaliai yra gana ramus, tačiau taip pat gali būti barnus, o štai Romanas paprastai skundžiasi, kad jis nenori dalintis, – mažylių skirtumus vardija mama. – Jie nuolat ropoja paskui tą patį žaislą, stengdamiesi jį pačiupti greičiau už brolius. Indiana juos myli, ji jiems nei kiek nepavyduliauja. Man jos šiek tiek gaila pagalvojus, ką reiškia augti su trim mažais broliais!“

Trejetukui per savaitę reikia maždaug 130 sauskelnių ir keturių pakuočių kūdikiams skirtų servetėlių. Pakelio mišinėlio mažyliams pakanka vos dviem dienoms, o skalbimo mašina jungiama net tris kartus per dieną.

Kadangi trynukų tėvas 28 metų Liamas Tierney negyvena kartu su savo berniukų motina, daugiausia kasdienybėje jai padeda septyniolikos metų sesuo Lauren.

Iki gimstant Indianai, B. J. Allen svajojo mokytis naujagimių seselės specialybės, o dabar, kai jai teko tokia patirtis su vaikais, šis noras dar labiau sustiprėjo.

„Visa pagalba ir medicinos personalo dėmesys, kurio mes sulaukėme – nuostabu. Esu tokia laiminga, kad jiems dabar taip puikiai sekasi“, – džiaugiasi keturių vaikų mama.

Identiški tryniai gimsta tada, kai apvaisintas kiaušinėlis dalijasi du kartus. Tikimybė, kad tai nutiks be dirbtinio apvaisinimo, svyruoja nuo vieno iš 60 tūkstančių iki vieno iš 200 milijonų atvejų.

Jeigu dvynukai ar trynukai gimdoje dalinasi viena membrana, jie turėtų būti identiški (monozigotiniai). Jeigu ne, placentos niekuo nesiskiria nuo neidentiškų (dizigotinių) brolių ar seserų ir tokiu atveju tik DNR tyrimas gali patvirtinti, kad jie identiški.

2014 metais „Daily Mail“ pasakojo apie Karen Gilbert iš Pontepulo Pietų Velse, kuri savo metukų identiškas trynukes – Ffion, Maddison ir Paige – atskirdavo kiekvieną rytą išdažydama jų kojų nagučius skirtingomis spalvomis.

Šiais metais Rio de Žaneiro Olimpinėse žaidynėse Estijai maratono rungtyje atstovaus identiškos tridešimtmetės trynukės Leila, Liina ir Lily Luik.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)