„Labai įdomus paradoksas yra tas, kad pagal europines direktyvas, jei medicininė paslauga negali būti atlikta šalyje narėje, tai ji turi būti apmokama kitoje šalyje. Jeigu abortus mes uždraudžiame Lietuvoje, žmonės važiuos darytis abortų į Latviją ir mes juos turėsime apmokėti iš savo Privalomojo sveikatos draudumo fondo lėšų“, - interviu BNS šią savaitę sakė ministras.

Seime šiuo metu svarstomas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos inicijuotas Gyvybės prenatalinėje fazėje apsaugos įstatymo projektas, kuriuo abortai būtų draudžiami išskyrus retus atvejus - išprievartavimą, pavojų moters gyvybei. Ministras sako, kad šioms pataisoms nepritaria.

„Aš laikausi nuomonės, kad mes neturėtume tapti dar viena šalimi prie labai mažo šalių skaičiaus, kuris draudžia abortus. Aš, kaip ministras, esu įsitikinęs, kad mūsų pagrindinis uždavinys turėtų būti suteikti pagalbą moterims, kurios nori daryti abortą, jas bandant įtikinti to nedaryti. Beje, pagal skaičius mes matome, kad abortų mažėja labai stiprai. Tai rodo, kad iš tiesų moterys supranta, kad vaikas nėra problema“, - kalbėjo ministras, pažymėjęs, kad uždraudusioje abortus šalyse „masiškai“ daugėja nelegalių abortų.

Lietuvoje šiuo metu leidžiama iki 12 nėštumo savaitės nutraukti nėštumą be papildomų sąlygų.

Abortai leidžiami daugumoje Europos Sąjungos (ES) šalių. Šiuo metu diskusijos dėl abortų uždraudimo vyksta Lenkijoje, kur ir iki šiol galiojo griežtos sąlygos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)