„Su antsvoriu niekada neturėjau problemų. Tik dėl netinkamos dietos iš visiškumo sportinio pasyvumo turėjau labai mažą raumeninę masę, buvo sutrikęs metabolizmas, ėmė varginti virškinimo problemos. Tai ir buvo spyris, kad reikia kažką keisti“, - pasakojo Indrė.

Vos atvykusi į Viduržemio deimantu vadinamą šalį, mergina maitinosi prastai.

„Taip, čia yra šviežių vaisių, daržovių, tačiau kadangi pradėjau nuo padavėjos darbo, niekas tokių dalykų į meniu neįtraukdavo. Daugiausiai valgiau mėsą, šiek tiek salotų ir keptas bulvytes. Ir taip kiekvieną dieną.

Kadangi tekdavo dirbti po daug valandų, pusryčiaudavau ir pietaudavau darbe. Tiesa, tada bent jau supratau, kokią svarbią vietą užima vanduo. Lietuvoje nejutau didelio vandens poreikio, tačiau čia mažas vandens vartojimas – pagrindinė ligų priežastis“, - aiškino pašnekovė.

Prieš pusantrų metų Indrė nusprendė keisti situaciją.

„Iš pradžių tik sportavau ir į dietą kreipiau ne per daugiausiai dėmesio. Tačiau paskutinius tris mėnesius turiu specialią dietą, kurią sudarė salės treneris. Tik tada pasirodė pirmieji akivaizdeni kūno pokyčiai“, - tikina ji.

Kipre gyvenanti Indrė

Svarstyklių skaičiai Indrės per daug nedomina – juk vis vien raumenys sveria daugiau nei riebalai.

„Svarbiausia, kaip jaučiuosi, o jaučiuosi tikrai puikiai. Mano valią ir pasiryžimą palaiko vyras ir geriausia draugė. Beje, ji taip pat lietuvė ir jau antrus metus dalyvauja fitneso varžybose. Tad, kai matai, kaip keičiasi tavo kūnas, kaip gerai jautiesi po treniruotės – tai tamta tarsi priklausomybė“, - nusijuokia ji.

Paklausta, kaip atrodo ta stebuklinga dieta, Indrė vardija: 5 valgymai per dieną bei papildomi baltymų kokteikliai.

Balta žuvis, vištiena, porąkart per savaitę – liesa jautiena. Vartoju kur kas mažiau ryžių, daržovių, mat mano tikslas – padailinti figūrą. Kartą per savaitę leidžiu sau tuno, liesos kiaulienos. Ne visada pavyksta, bet stengiuosi tik vieną dieną valgyti kažką saldaus.

Duona – tik juoda su saulėgrąžomis ir tik per pusryčius. Apie miltinius, bulvinius patiekalus net nekalbu. Bet, mano dieta kartą per savaitę leistų ir tai“, - pripažįsta ji.

Teko visiškai atsisakyti cukraus.

„Aš nevartoju ir vaisių, nes mano dietoje galima minimaliai angliavandenių. Sportuoju 6 dienas per savaitę, po pusantros valandos. Tik pradėjęs tokį režimą supranti, kad tai įdomiau už vakarėlius, klubus ar televizoriaus žiūrėjimą. Be to, kai labai nori – viskas įmanoma“, - savo kailiu įsitikino Indrė.

Norintiems liautis sakius „pradėsiu pirmadienį“ mergina pripažįsta, kad kantrybė ir valia – būtinos siekiant bet kokių tikslų – tiek sporte, tiek gyvenime.

„Svarbiausia suvokti, kad pokyčių nepasieksite, nesupratę, kad dieta, tinkama mityba – svarbiausias elementas. Tik vėliau padeda ir sportas. Jei sportuosime, bet grįžę užkąsime torčiuko – rezultatų nebus, o ir pokyčių teks laukti daug ilgiau. Juk kilogramai neužauga per naktį“, - šypteli mergina.

Įdomu tai, kad, Indrės teigimu, vieno mėnesio sporto abonementas kainuoja tiek pat ar neretai net pigiau nei Lietuvoje. „Nesikandžioja“ ir sveiko maisto kainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)