Tiesesnis stuburas, gražesnė laikysena net tik leis gražiau atrodyti, bet ir sumažins nugaros skausmų riziką. Kaip pagerinti situaciją? Vieną mėnesį priimkite šį iššūkį.

Jei reikėtų išrinkti vieną geriausią, efektyviausią fizinį pratimą, daugelis negalvoję jums patvirtins – tai vadinamoji „lenta“. Jo metu dirba ne tik išoriniai, bet ir vidiniai pilvo raumenys, apkrovą gauna ir kojos, rankos, nugara. Nemiega net pečiai. Žemiau pateiktoje lentelėje yra sudėliotas 30 dienų planas, kaip kasdien atliekant šį vieną pratimą, pasieksite tikrai akivaizdžių rezultatų.

Pirmiausia, kaip teisingai atlikti šį pratimą. Atsiklaupkite ir alkūnėmis atsiremkite į grindis. Kojos pečių plotyje. Rankos sulenktos, alkūnės atremtos lygiagrečiai į grindis ir yra pečių plotyje, plaštakos kartu apkabinusios viena kitą. Ištieskite kojas atgal ir atsiremkite pirštų galais į grindis. Įtempkite presą. Kūnas turi būti tiesioje linijoje.

„Lentos“ pratimas

Neleiskite klubams kaboti, neatpalaiduokite kelių. Stenkitės tarsi „plūduriuoti“ virš grindų įtempto stuburo ir pilvo preso raumenų sąskaita, neperkelkite kūno svorio į priekį ant dilbių. Stenkitės laikyti kojas suglaustas, pirštai turi būti šalia, neišskėskite jų. Kuo plačiau bus kojų pirštai, tuo mažesnis krūvis teks pilvo presui, o didesnis – keliams.

Terminai: „Incline plank“ - palinkusi, kylanti „lenta“. Ištiestomis rankomis įsiremkite į baldą, pavyzdžiui, lovą. Nugara bei kojos tiesios.

Antrąją savaitę, sustiprėjus raumenims, atlikite įprastinę lentą, sekdami laiko instrukcijas. Paskutinę dieną sugebėsite taip išsilaikyti net 3 minutes, ką vargu ar galėtumėte vos pradėję. Po mėnesio, net nedarę žymių mitybos pokyčių, nepažinsite savęs veidrodyje. Sėkmės!

„Lentos“ pratimas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)