Pasiruošti būti basiems

Mūsų pėda yra sutverta griebti žemę ir suvokti, kas po ja yra. Todėl Lietuvos olimpinės rinktinės vyriausiasis gydytojas artėjančią vasarą rekomenduoja visiems atrasti laiko dažniau pabūti basiems. „Tai yra ypatingai svarbu mūsų sveikatai. Mūsų pėda gyvena toksinėm sąlygom. Daugelis vakare nusiavę batą ir įkišę ten nosį tikriausiai ilgai nekvėpuotų, tačiau savo koją ten kišame. Tai yra tarsi kalėjimo kamera ir ne pačiomis geriausiomis sąlygomis.“ Todėl gydytojas teigia, kad leisti kojai pabūti basai yra gyvybiškai būtina.

O tam, kad atšilus orams pėdos atrodytų nepriekaištingai, nebūtina skubėti į grožio saloną ar SPA centrą. Lengviausias ir efektyviausias būdas pasirūpinti savo pėdomis – įmerkti jas į šiltą vonelę, kurios paruošimo receptų yra begalybė, o kiekvienas iš jų pasižymi savomis gydomosiomis savybėmis ir magiškomis galiomis. Daugelis šiai procedūrai reikalingų produktų yra pasiekiami ranka ir dažnai naudojami buityje.

Burnos skalavimo skysčio vonelė švelnioms pėdoms

Burnos skalavimo skystyje esantis benzenkarboksirūgšties ir etanolio derinys veikia kaip efektyvus pėdų šveitiklis. Jis ne tik padeda atsikratyti sausos ir negyvos pėdų odos, bet ir įveikia bakterijas, grybelius ir mikrobus. Procedūra turi dar vieną privalumą – vos įmerkus kojas ši vonelė žada maloniai kutenantį pėdų dilgčiojimą.

Tiesa, neskubėkite pilti skalavimo skysčio į vonelę neperskaitę jos recepto. Vonelei prireiks vieno puodelio antiseptinio (mikrobus naikinančio) burnos skalavimo skysčio, puodelio baltojo arba obuolių sidro acto ir dviejų puodelių šilto vandens. Viską supylus ir sumaišius vonelėje, valandą joje palaikykite pėdas. Po procedūros pėdos gali atrodyti melsvos, tačiau šis nepatogumas laikinas ir greitai nuplaunamas. Ilgalaikis rezultatas – švelnios pėdos iškart po vienos procedūros.

Dilgėlių vonelė pažadins kojas

Pavargusias kojas žolininkė Adelė Karaliūnaitė rekomenduojama mirkyti dilgėlių nuoviro vonelėje, kurios receptas taip pat nėra sudėtingas, o procedūra nesugaiš nei pusvalandžio. Į šilto vandens vonelę reikia įmesti keletą dilgėlių lapų sulčių ledukų arba įpilti stipresnio nuoviro iš lapų.
Dilgėlių lapų ledukus teks pasiruošti iš anksto: nuplautus lapus reikia nuskalauti virintu vandeniu, sumalti mėsmale ir praskiesti šlakeliu vandens. Šią masę supilti į ledukams šaldyti skirtus maišelius ir užšaldyti šaldiklyje.

Paruošus vonelę, joje kojas reikia pamirkyti 15 – 20 minučių. Dilgėlės padės įveikti pėdų nuovargį ir atgaivins pavargusias kojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)