Taip pat tai vienas iš pigiausių produktų, jo būna praktiškai kiekvienuose namuose, ir jis gali pakeisti daugumą buitinių ir grožio priemonių, jau nekalbant apie tai, kad stebuklingai naikina nemalonius kvapus, rašo „Tech Insider“.

Pateikiame kelis patarimus, kur galima panaudoti maistinę sodą.

Namuose

Neutralizuoja šiukšlinių kvapą: reguliariai įberkite žiupsnį sodos į vonios, virtuvės ar sauskelnių šiukšlines. Išnešę šiukšles, išplaukite šiukšlinę sodos ir vandens mišiniu. Soda puikiai pašalina susikaupusius nemalonius kvapus.

Neutralizuoja šaldytuvo kvapą: jei šaldytuve laikysite atvirą indą su maistine soda, jis kvepės... niekuo. Maistinė soda sugeria nemalonius kvapus, tad atidarius šaldytuvą, iš jo nedvelkia jokiu užsistovėjusiu maistu.

Greitai išplauna trintuvą: vietoj to, kad ardytumėte trintuvą, išimtumėte ašmenis ir kitas jo dalis ir šveistumėte atskirai, įpilkite į panaudotą trintuvą vandens iki pusės ir įberkite šaukštą maistinės sodos bei įlašinkite lašą indų ploviklio. Įjunkite kelioms sekundėms, po to išskalaukite švariu vandeniu. Ašmenys bus švarūs!

Nuvalo pieštukų žymes nuo sienų: pasta iš šilto vandens ir maistinės sodos pašalina pieštukų žymes nuo sienos, nesugadindama dažų. Įmerkite šluostę į muiliną vandenį, išgręžkite ją, tada įmerkite į sodos tirpalą ir švelniai patrinkite sieną.

Grožiui

Dezodorantas: vietoj įprasto dezodoranto iš prekybos centro galite naudoti savos gamybos priemonę, kuri atsieis pigiau. Sumaišykite maistinę sodą su kukurūzų krakmolu ir papudruokite gautu mišiniu pažastis.

Jei labiau mėgstate kietą dezodorantą, galite pasigaminti ir tokį. Į mažą prikaistuvį su kokosų aliejumi įberkite vieną dalį maistinės sodos ir vieną dalį kukurūzų krakmolo, pakaitinkite ant mažos ugnies, kol aliejus ištirps. Supilkite skystį į indą ar seną dezodoranto formelę ir palikite sustingti.

Svarbiausia – laikykite šį dezodorantą vėsioje vietoje, kitaip kokosų aliejus ištirps ir dezodorantas taps lipnus.

Sausas šampūnas: sumaišykite maistinę sodą su vaikiška pudra ir šiuo mišiniu apibarstykite plaukų šaknis (kur plaukai labiausiai riebaluojasi). Įtrinkite mišinį, kruopščiai iššukuokite – ir voila! Švarūs plaukai.

Sveikatai

Normalizuoja skrandžio rūgštingumą: jei kankina skrandžio rūgšties refliuksas ar rėmuo, išmaišykite arbatinį šaukštelį sodos pusėje puodelio vandens ir išgerkite šį tirpalą.

Pašalina rakštis: rakštį galima mėginti krapštyti adata ir pincetu, o galima pasigaminti pastą iš maistinės sodos ir vandens, užtepti ant odos ir aprišti tvarsčiu. Po dienos pastebėsite, kad ta vieta kiek patino, o rakštis iškilo į paviršių. Tokią rakštį lengvai pašalinsite pincetu.

Nuramina vystyklų sukeltą išbėrimą: vystyklų sukeltą išbėrimą ar iššutimą galima nuraminti į šiltą vonią įbėrus du šaukštelius sodos. Išmaišykite sodą ir išmaudykite kūdikį šiame tirpale. Po vonios odą nusausinkite. Šią procedūrą kartokite du-tris kartus per dieną, kol išbėrimas praeis.

Kita

Išplauna kempines: taip, net ir panaudotas, riebaluotas kempinėles galima išplauti. Pamerkite jas į tirpalą iš litro šilto vandens ir keturių arbatinių šaukštelių sodos. Po to išplaukite.

Prailgina skintų gėlių gyvenimą: į vazą su vandeniu įberkite šaukštelį cukraus ir žiupsnelį sodos. Nuo sodos vanduo taps ne toks rūgštinis, o cukrus gėles pamaitins. Gėlės ilgiau atrodys šviežios.

Išvalo augintinių dantis: užberkite sodos ant švaraus, minkšto dantų šepetėlio ir išvalykite augintinio dantis.

Užgesina užsidegusių riebalų ar elektros prietaisų gaisrą: užsidegus riebalams keptuvėje ar kitur ar kilus elektros prietaiso ar laidų gaisrui, kai šalia nėra gesintuvo, užberkite ant liepsnos sodos. Karštyje iš jos išsiskirs anglies dioksidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)