Giria „patikrintą“, seną būdą

Veido valymas dažniausiai būna mechaninis ir cheminis. Visgi vis daugiau populiarumo sulaukia ne itin senas būdas - ultragarsu. Nebandžiusiems tai skamba įtartinai, tačiau specialistai tikina, kad poveikis akivaizdus.

Kosmetologas Robertas Kantauskas DELFI paaiškino, kad ši technologija pasaulyje populiari jau 10, tuo metu į Lietuvą ji atkeliavo prieš 5 metus.

„Yra speciali mentelė, kuri nupilinguoja visą negyvos odos sluoksnį. Yra naudojamas specialus gelis arba paprasčiausias vanduo. Ant veido turi būti padaryta drėgna terpė. Tada su specialiu aparatu valomas odos paviršius. Procesas šiek tiek primena tai, kai elektriniu pjūklu pjaunate malkas ir pjuvenos byra į šonus, tik šįkart tos pjuvenos – negyva ir nereikalinga oda“, - pasakojo kosmetologas.

Reklaminiuose skelbimuose aiškinama, kad ši estetinės įnovacijos procedūra gerina kapiliarinę mikrocirkuliaciją, didina odos imunitetą, aktyvina medžiagų apykaitą, stimuliuoja audinio bioregeneracinius veiksnius. Ultragarsinė procedūra aktyvina oksidacijos-redukcijos procesus, skatina kolageno ir elastino gamybą, stimuliuoja ląstelių atsinaujinimą, giliai drėkina odą, atkuria odos medžiagų apykaitą ir padeda giliau prasiskverbti aktyviems elementams.

Pašnekovo teigimu, veidas po šios procedūros tikrai tampa gaivesnis.

„Žmogus jaučia, kad jo oda švari. Pasišalinus negyvoms ląstelėms, oda kvėpuoja, išsivalo poros. Jei klientas neturi didelių odos problemų ir nori „atišviežinti“, tai geriausia daryti žiemą ar ankstyvą pavasarį, kol saulė dar nėra labai aktyvi. Dažnai, kai specialistas valymą atlieka vasarą, klientas pamiršta ar tingi užsitepti apsaugines priemones nuo saulės. Tai gali daryti įtaką randelių susidarymui, paskatinti pigmentacijos susidarymą“, - perspėjo R. Kantauskas.

Tiesa, ne visiems toks būdas tinka. Minties reikėtų atsisakyti, jei turite infekcinių susirgimų, kankina aknė, turite polinkį į kraujavimą, piktybinių navikų ar net esate nėščia. Dėl kontraindikacijų geriau pasitarti su specialistu.

Nors veido valymo būdų gausybė, tačiau kalbintas kosmetologas sako pastebintis, kad vis dar dominuoja mechaninis valymas.

„Dažnai vykstu į įvairias stažuotes ir pastebiu, kad tiek pacientai, tiek specialistai dažniausiai renkasi mechaninį valymą. Jis yra efektyviausias. Su ultragarsu nuvalai odos paviršių ir sumažini spuogelių atsiradimo tikimybę. Tuo metu mechaninio valymo metu kontroliuoji gylį, stiprumą, tam reikia mokytis, tačiau tai, mano manymu, yra efektyviausia“, - tikino pašnekovas.

R. Kantauskas perspėjo, kad šiuo metu, kai saulė vis aktyvesnė, reikėtų rinktis mažiau invazyvias grožio procedūras.

„Vasarą galiu pasiūlyti nebent valymą ultragarsu bei naudoti įvairias kaukes, kurios drėkina, galbūt sudėtyje turi haliurono rūgšties, varnalėšos, arbatmedžio ekstraktų, tačiau nesidaryti mechaninio valymo. Kartais pasitaiko, kad klientės ateina jau sugadintais veidais. Todėl svarbiausia renkantis specialistą pasikliauti ne reklama, o rekomendacijomis“, - patarė jis.

Pacientai nesilaiko pagrindinio nurodymo

Kauno klinikų Odos ir venerinių ligų klinikos gydytoja dermatovenerologė dr. Jurgita Karčiauskienė pasakojo girdėjusi apie „naująją“ veido valymo procedūrą ultragarsu, tačiau pati jos nedariusi.

„Šiandien kaip tik bendravau su paciente, kuri kartkartėmis darosi šią procedūrą. Pati nesu jos dariusi. Anksčiau buvo paplitęs mechaninis veido valymas, tačiau valymas ultragarsu yra labiau pažengęs, saugesnis nei mechaninis. Renkantis pastarąjį būdą, visada išlieka grėsmė infekcijai. Dar daugiau, bet kokiu būdu veido valyti dažnai negalima. Kuo dažniau valai, tuo labiau jis teršiasi. Veidui reikia riebalų, tai yra odos apsauga nuo išorės dirgiklių. Jei mes ją nuvalome, veidas ją gamina intensyviau, tad problema tik gilės“, - sakė J. Karčiauskienė.

Specialistės teigimu, efektyvus kitas būdas – eksfoliacija.

„Atliekant pastarąją, ant odos užtepamos rūgštys, esant tam tikroms odos problemoms, pavyzdžiui, spuogams, pigmentacijos pakitimams, raukšlelėms, išsiplėtusioms poroms. Rūgštis odą „atsluoksniuoja“, ji nusilupa. Aišku, dažnai visiškai įveikti problemos nepavyksta, tad riekia pakartotinių procedūrų, bet būklė tikrai pagerėja.

Rūgštinės procedūros vasaros, pavasario metu tikrai pagražina odą, tačiau jas reikia atlikti atsargiai, mat jos įjautrina odą saulei. Yra nemažai pacientų, kurie po procedūros nesilaiko nurodymų, procedūras atlieka ne pas gerus gydytojus, o pas nekvalifikuotus kosmetologus“, - pastebėjo specialistė, pridurdama, kad jei problemų nėra, nereikia jų ir ieškoti.

„Kiekviena procedūra turi savų rizikų. Vietoj veido valymo galima pasidaryti lengvas kaukes, švelnų masažą“, - reziumavo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)