Ji savo feisbuke parašė: „Gimdos kaklelio vėžį man diagnozavo, kai buvau 24 m. Kadangi man buvo tik 24-eri, nemokami ginekologiniai tyrimai man nepriklausė ir ankstyvų pokyčių gimdos kaklelyje niekas nepastebėjo.

Ėmiau kraujuoti tarp menstruacijų ir po seksualinių santykių. Nuėjau pas gydytoją, bet man pasakė ateiti tirtis, kai sukaks 25-eri. Nė baisiausiame sapne nebūčiau susapnavusi, kad man vėžys.“

H. Keating pasakoja savo paskyroje, kad per tris mėnesius kraujavimas padažnėjo, todėl atsirado mažakraujystė, informuoja huffingtonpost.co.uk.

Moteris vėl kreipėsi į gydytoją ir šį kartą sulaukė siuntimo pas ginekologą.

„Padarė biopsiją, paskui nusiuntė pas ginekologą onkologą, galiausiai pasikvietė į kabinetą, ten, kur žmonėms praneša prastas žinias, su servetėlių dėžute ant stalo. Nujaučiau, ką išgirsiu“, – pasakojo H. Keating.

Medikai pranešė, kad jai – gimdos kaklelio vėžys ir atliko rentgeno tyrimą, norėdami išsiaiškinti, ar jis neišplito toliau. Laimė, vėžys toliau nebuvo išplitęs, tad atliko operaciją ir auglį iš gimdos kaklelio pašalino.

„Praėjo mėnuo, ir vėžio neliko. Man labai pasisekė, kad laiku pastebėjo ligą“, – sakė H. Keating.

Medikai rekomenduoja visoms moterims nuo 25 iki 64 m. tikrintis dėl gimdos kaklelio vėžio, nes „gimdo kaklelio ląstelių pokyčiai gali atrodyti labai panašiai kaip vėžiniai pakitimai, tad gali būti be reikalo skiriamas gydymas“.

Medikų teigimu, minėtoje amžiaus grupėje gimdos kaklelio vėžys – labai retas.

Daugeliu atvejų, pirmas gimdo kaklelio vėžio simptomas – makšties kraujavimas. Įprastai kraujuojama po seksualinių santykių. Kiti galimi simptomai – skausmas, diskomfortas sekso metu, nemalonaus kvapo išskyros iš makšties.

H. Keating tikisi, kad moterys perskaitys jos pasakojimą ir tikrinsis nuo gimdos kaklelio vėžio, nepaisydamos amžiaus.

„Tikiuosi, mano istorija padės moterims suprasti tyrimų svarbą, įsiklausyti į savo kūną ir pastebėti, jei kas negerai. Toms, kurioms daugiau nei 25-eri, verta žinoti negera pranašaujančius simptomus“, – sakė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)