Naujoji Europos sveikatos draudimo kortelė suteiks galimybę gauti būtinosios sveikatos priežiūros paslaugas Europos Sąjungos šalyse, taip pat Norvegijoje, Islandijoje, Lichtenšteine, Šveicarijoje.

Ar pagalba yra būtina, spręs gydytojas. Už papildomas arba privačiai užsienio šalyse suteiktas gydymo paslaugas pacientas turės sumokėti pats. Nepadengiamos ir kelionės išlaidos, jei dėl nelaimingo atsitikimo ar ligos užsienyje pacientui teks keliauti namo.

Kortelė išduodama nemokamai teritorinėse ligonių kasose, tačiau, norint ją įsigyti, reikia būti apsidraudus privalomuoju sveikatos draudimu. Važiuojant į užsienį dirbti, Europos sveikatos draudimo kortelė bus išduodama tik tuo atveju, jei asmuo turės specialią pažymą iš Darbo biržos.

Europos sveikatos draudimo kortelė išduodama ne trumpesniam kaip trijų mėnesių ir neilgesniam kaip šešių metų laikotarpiui.

Kaip spaudos konferencijoje antradienį sakė Valstybinės ligonių kasos direktorius Algis Sasnauskas, atsitikus nelaimei užsienyje ir neturint Europos sveikatos draudimo kortelės, į ligoninę gali būti atsiųstas šios kortelės sertifikatas.

“Bet tai vargas ir Jums, ir mums, daug paprasčiau parašyti prašymą ir kortelė bus išduota per 14 dienų”, – sakė A. Sasnauskas.

Jei kortelė dingo arba yra pamesta teks mokėti penkiasdešimt litų. Pasibaigus kortelės galiojimo laikui, ji bus pakeista nemokamai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją