Trečiadienį surengtas oficialus naujųjų patalpų atidarymas.

„Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos specialistai savo pasiekimais daugybę metų išsiskyrė tarp Baltijos šalių, netgi tarp Rytų Europos otorinolaringologų, – klinikos atidarymo ceremonijos metu kalbėjo Kauno klinikų generalinis direktorius prof. Renaldas Jurkevičius. – Tad patogios, šiuolaikinius reikalavimus atitinkančios patalpos jiems tiesiog būtinos.“

Šią vasarą Ortopedijos ir traumatologijos skyrius persikelė į naująjį Kauno klinikų Traumų ir skubios pagalbos centra, o trečiajame Centrinio korpuso aukšte ištuštėjusios patalpos buvo suremontuotos ir pritaikytos otorinolaringologų poreikiams. Palatos, procedūriniai kabinetai, personalo patalpos ir operacinės nuo šiol bus daug modernesnės ir patogesnės.

Nors palatų ir skyriaus lovų skaičius nepasikeitė - 13 palatų ir 42 vietos - tačiau dabartiniame skyriuje palatos gerokai erdvesnės, šalia jų pacientų patogumui įrengti sanitariniai mazgai.

Skyriaus plotas padidėjo beveik 300 kv. m, personalas džiaugiasi pagerėjusiomis darbo ir poilsio sąlygomis.

Pasak Ausų, nosies ir gerklės ligų klinikos vadovo prof. Virgilijaus Ulozo, po persikėlimo vietoj buvusių dviejų operacinių nuo šiol darbas vyksta trijose, o netolimoje ateityje bus įrengta ir integruota operacinė. Joje visa endonazalinėms kaukolės pamato operacijoms reikalinga endokospinė, navigacinė įranga bus integruota į vieną sistemą. Bus galimybė kaupti vaizdus ligoninės informacinėje sistemoje ir tiesiogiai transliuoti operacijas į mokomąsias auditorijas.

„Integruotoje operacinėje darbas vyks sparčiau, ergonomiškiau ir tai leis užtikrinti dar aukštesnės kokybės pagalbą pacientams“, – teigė klinikos vadovas prof. V. Ulozas.

Apie Ausų, nosies ir gerklės ligų kliniką Kauno klinikų Ausų, nosies ir gerklės ligų klinika – daugybės pažangiausių metodų pradininkė Baltijos šalyse ir netgi Rytų Europoje. Jau daugiau nei 50 metų Kaune atliekamos sudėtingos klausą atkuriančios operacijos otoskleroze sergantiems pacientams. Ketvirtą dešimtmetį Kauno klinikose plėtojama fonochirurgija – balsą atkurianti ir gerinanti chirurgija.

Nuo 1993 m. endoskopine mikrochirurgine technika atliekamos funkcinės endonazalinės operacijos, šalinami navikai, atliekama kietojo smegenų dangalo plastika, akiduobės ir regos nervo dekompresija bei kitos intervencijos. 1998 m. Kauno klinikų ausų, nosies ir gerklės ligų specialistai atliko pirmąją Baltijos šalyse kochlearinės implantacijos operaciją. Prieš dvi savaites tokia operacija atlikta jauniausiai pacientei Lietuvoje – vos pusmečio sulaukusiai mergaitei, kuri svėrė 6 kg.

2006 m. atlikta pirmoji Baltijos šalyse lazerinė gerklų mikrochirurginė operacija. Operacinio mikroskopo ir chirurginio lazerio dėka tausojančiai ir radikaliai pašalinami gerklų navikai ir kiti dariniai, atkuriamos gerklų funkcijos. 2014 m. pirmą kartą Baltijos šalyse pacientui, sergančiam gerklų vėžiu, atlikta išplėstinė lazerinė dalinė laringektomija. Kauno klinikų „Balso banke“ saugoma daugiau nei 1500 sveikų asmenų ir pacientų skaitmeninių balso įrašų. Jų dėka kuriami pirminės balso atrankos būdai ir inovatyvios automatinės balso analizės sistemos, pagerinančios ankstyvąją gerklų ligų diagnostiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)