„Public Health England“ tarnybos teigimu, naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad tradicines cigaretes elektroninėmis pakeitę žmonės pašalino beveik visą rūkymo keliamą riziką, nes elektroninės cigaretės yra 95 proc. mažiau kenksmingos nei įprasti tabako gaminiai. PHE atstovas profesorius Kevinas Fentonas sako, kad žmonės, naudojantys elektronines cigaretes tam, kad galiausiai mestų rūkyti visai, sulaukia geresnių rezultatų, jeigu papildomai jiems teikiamos ir kitos mesti rūkyti padedančios priemonės.

„Geriausias dalykas, ką gali padaryti rūkalius, tai mesti rūkyti ir tai padaryti visam laikui, – sakė jis. – Tačiau kai kuriems žmonės yra sunku atsisakyti rūkalų tradiciniai metodais. O elektroninės cigaretės yra nauja priemonė, kuri padeda jiems labai kenksmingą būdą pakeisti gerokai mažiau kenksmingu būdu.“

Mokslininkai taip pat sako, kad nėra jokių įrodymų, kad elektroninės cigaretės skatina iki tol nerūkiusius žmones pradėti rūkyti.

Iš 2,6 mln. suaugusių žmonių JK, kurie naudoja elektronines cigaretes, vis dar taip pat rūko tradicines cigaretes arba anksčiau tokias rūkė. Kasmet dėl su rūkymu susijusių ligų JK miršta maždaug 80 tūkst. žmonių.

Šiuo metu gydytojai Britanijoje gali paskirti ar rekomenduoti kitas rūkyti mesti padedančias priemones, tačiau jie negali išrašyti recepto elektroninei cigaretei ar rekomenduoti tokias naudoti.

Daugiau informacijos čia.