Kadangi daug žmonių yra priklausomi nuo kofeino, „The Huffington Post“ redakcija Niujorke sumanė išbandyti kofeino inhaliatorių.

Taigi kofeino inhaliatorius kainuoja 9 dolerius, o 10-ies inhaliatorių pakelis kainuoja 75 dolerius. Kompanija pradėjo pardavinėti kofeino inhaliatorius šių metų balandį.

Bevek 13 cm ilgio inhaliatorius – plonas kaip pieštukas. Jo viduje yra pakraunama ličio baterija, jutikliai, skystas kofeinas ir LED lemputė, kuri šviečia melsvai, kai įkvepiama iš inhaliatoriaus.
3 mm patrone yra taurino, ženšenio, vitamino C ir skonį suteikiančių medžiagų. Vieno patrono užtenka maždaug 500-ams įkvėpimų.

Įmonės direktorius Mattas Langas teigė: „priklausomai nuo žmogaus jautrumo kofeinui, rekomenduojame 10–20 įkvėpimų.“ Tai būtų apie 95–200 mg kofeino – toks kiekis yra viename juodos kavos puodelyje.

Kuo skiriasi įkvepiamas ir geriamas kofeinas? Kai kofeino įkvepiate, jo nepatenka į virškinimo sistemą, jis greičiau patenka į kraują, taigi greičiau pajuntamas poveikis. Be to, pabrėžė M. Langas, vos pajutę kofeino poveikį, galite sustoti (kai geriate gėrimą su kofeinu, poveikio tenka palaukti).

Keli „HuffPost“ komandos nariai pajuto energijos sumažėjimą, praėjus kelioms valandoms po kofeino įkvėpimo iš inhaliatoriaus, tačiau visi iš karto, vos įkvėpę, pajuto kofeino poveikį.

JAV Maisto ir vaistų kontrolės administracija (MVKA) nepatikrino kofeino inhaliatoriaus, pabrėžė M. Langas, tačiau visi jo komponentai yra leidžiami MVKA.

Kaip atrodo ši „cigaretė“ galite pažiūrėti čia. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)