Asmeniniu sporto treneriu dirbęs D. Wharmby su liga narsiai kovojo, tačiau šių metų liepos 19 d. jis mirė. Šalia jo paskutinėmis akimirkomis buvo gyvenimo draugė Charlotte Rigby.

Iš Didžiojo Mančesterio grafystės Ročdeilio miesto kilusio vyro socialiniame tinkle „Facebook“ registruota paskyra pavadinimu „Deano kelionė“, kurioje jis dalijosi su liga susijusiais išgyvenimais, pradedant diagnoze ir baigiant skausmu, kurį teko patirti, surinko beveik 10 tūkst. sekėjų, rašo „The Daily Mail“.

Vyras šioje paskyroje skelbė vaizdo įrašus ir stengėsi išlikti teigiamai nusiteikęs visą gydymo laiką. Taip pat jis skelbė įrašus apie savo požiūrį į vėžio gydymą natūraliomis priemonėmis, vitaminų vartojimą, griežtą dietą atsisakant cukraus ir mėsos.

Anksčiau D. Wharmby per dieną suvartodavo 10 tūkst. kalorijų – valgydavo daug sumuštinių ir picų. Per dieną jis išgerdavo iki aštuonių skardinių energetinio gėrimo. Prieš pat mirtį jis pripažino, kad ligą galėjo sukelti jo siekis turėti tobulą kultūristo kūną. D. Wharmby prisipažino vartojęs steroidus apie metus karjeros pradžioje tam, kad suformuotų savo kūną. Vyras tikino tai daręs, nes „taip elgėsi visi“.

Ch. Rigby ir toliau skelbė informaciją apie sergantį D. Wharmby, kai šis jau buvo paguldytas į slaugos ligoninę. Būtent ji pranešė liūdną žinią apie jo mirtį. „Deanas nepalūžo net ir tamsiausiais periodais, jis kovojo su šypsena veide, niekada nepasidavė“, - „Facebook“ rašė ji. 

„Jis labai stipriai tikėjo, žinau, kad dabar jis yra laisvas“, - neabejojo Ch. Rigby. D. Wharby istoriją perskaitė tūkstančiai interneto vartotojų, jie išreiškė užuojautą artimiesiems ir dalijosi prisiminimais. „Deanas buvo stipriausias vaikinas, kurį kada nors esu sutikęs, jo siela buvo stebuklinga“, - rašo Mike‘as Hurstas. „Jis buvo išskirtinis žmogus. Deanas mokėjo įkvėpti žmones, buvo neįtikėtinai stiprus. Jo pozityvumas buvo neįtikėtinas, jis pavergė daugelio širdis“, - tikina Hayley Payne. „Tu taip stipriai mane įkvėpei, ilsėkis ramybėje amžinai“, - rašo Ricardo Sinclair.

„Deanas liks amžinai. Jo užkrečiantis entuziazmas ir džiaugsmas veide liks žmonių širdyse ir mintyse amžiams“, - gražių žodžių D. Wharmby atminimui negaili Sarah Marriott.

„Taip įvyko, nes mėginau būti kuo didesnis“, - šių metų kovo mėn. interviu „MailOnline“ sakė D. Wharmby. „Negaliu pasakyti, ar dėl to tikrai kalta mityba, tačiau tokie dalykai kaip energetiniai gėrimai gali prisidėti. Raudonoje mėsoje daug priedų; manau dar visa tai susidėjo“, - galimas priežastis dėstė jis.

D. Wharmby kultūrizmui paskyrė 20 savo gyvenimo metų. Nors vyras pripažino vartojęs steroidus sportinės karjeros pradžioje, jis tikina neilgai trukus jų atsisakęs, nes ėmė kurti asmeninį treniruočių verslą. Taigi panašu, kad jo sveikatai vėliau kenkė mityba.

„Galėjau per dieną vieną po kito treniruoti septynis klientus, po to dar man reikėdavo energijos pasitreniruoti pačiam“, - pasakojo jis. „Visada būdavau pasirengęs dirbti“, - tikino jis. 

Energijos D. Wharmby semdavosi iš 7-8 energetinio gėrimo skardinių per dieną. Valgydavo jis kas dvi valandas. Jis vartodavo kultūristams įprastą maistą: baltymų kokteilius, kiaušinius, vištieną, tačiau užkandžiaudavo kur kas mažiau sveikatai naudingais dalykais.

Užsukdavo jis ir į greito maisto restoranus. Važiuodamas namo prigriebdavo picą, kurią suvalgydavo, kol jo mergina, su kuria kartu gyveno penkerius metus, gamindavo vakarienę. Jo pasiektas maksimalus svoris – 127 kilogramai.

Prieš 5,5 metų jis pasijautė prastai, o gydytojai aptiko auglį. Jam buvo pasiūlytas chemoterapinis gydymas ir kepenų transplantacija, tačiau D. Wharmby nusprendė viso to atsisakyti ir gydytis natūraliomis priemonėmis.

„Norėjau gyventi, nenorėjau mirti, todėl atsisakiau visų tų nenatūralių dalykų“, - pasakojo jis. Toks pasirinkimas reiškė, kad jam teks iš esmės keisti mitybą, nes jis tuo metu vartojo daugybę „rūgštinių“ produktų, kurie, kaip manoma, prisideda prie vėžio plitimo. Po metų auglys išnyko. „Aš buvau pernelyg pasitikinti savimi ir vėl grįžau prie senojo gyvenimo būdo“, - pripažino D. Wharmby.

2013 m. jam pasidarė negera būnant sporto salėje ir jis buvo skubiai išgabentas į ligoninę. Vyras ir vėl grįžo prie sveikos mitybos, tačiau ištiko kitos bėdos. Jis netrukus išsiskyrė su mergina, neturėjo, kur gyventi, taigi buvo sunku susikoncentruoti ir stengtis dėl savo sveikatos.

2014 m. lapkričio mėn. jis jau gulėjo ligoninėje, prijungtas prie „visų įmanomų aparatų“, o gydytojai teigė, kad jam gyventi liko vos trys savaitės. Auglys buvo labai didelis, todėl jo operuoti jau nebebuvo galima. „Jie man pasiūlė chemoterapiją, bet iš esmės jos taikyti nebebuvo jokios prasmės“, - skaudžiais išgyvenimais dalijosi jis. Pas sergantį mylimąjį sugrįžusi Ch. Rigby ir vėl ėmė rūpintis sveika D. Wharmby mityba. Be to, jie pradėjo rinkti lėšas, kad apmokėtų gydymo išlaidas, ir sukūrė „Facebook“ paskyrą „Deano kelionė“. Pas jį buvo atvykęs gydytojas iš Londono, kuris tikėjosi sumažinti auglio dydį natūraliomis priemonėmis. Deja, vėžys buvo pernelyg stipriai išsikerojęs po visą D. Wharmby organizmą. Liepos 19 d. jis mirė.

„Šeštadienį mačiau, kad jam reikia poilsio, pasakiau, kad dabar jau eitų pas angelus ir gyventų be skausmo“, - „Facebook“ rašė Ch. Rigby. „Jis sutiko, o sekmadienio rytą jis kelis paskutinius kartus įkvėpė oro ir gulėdamas lovoje kartu su manimi mirė; esu prislėgta, bet jaučiu palengvėjimą“, - tęsė ji. „Žinau, kur jis dabar yra, jis laisvas, jis atsikratė savo ligos, skausmo, yra grynas ir tobulas, jis gyvens amžinai“, - neabejojo ji.

Kepenų vėžio simptomai:

be priežasties krentantis svoris;
prastas apetitas;
itin didelis sotumo jausmas, net jei tik lengvai užkandote;
pykinimas ir vėmimas;
pilvo skausmas ar pūtimas;
pageltusi oda ir akių baltymai;
odos niežulys;
nuolatinis nuovargis.

Dažnai kepenų vėžio simptomai nėra stiprūs, jie išryškėja tik vėlyvose šios rūšies vėžio stadijose. Jei jums pasireiškė kurie nors iš išvardintų simptomų, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją. Nors labai tikėtina, kad simptomai atsirado dėl kur kas mažiau pavojingo susirgimo, vis dėlto rekomenduojama jų neignoruoti ir pasitikrinti.

Be to, patartina kreiptis į šeimos gydytoją, jei jums jau buvo diagnozuota kepenis pažeidžianti liga, pavyzdžiui kepenų cirozė ar hepatito C sukelta infekcija, ir jūsų sveikatos būklė staiga pablogėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)