Kadangi medikė paaugliui pagalbos nesuteikė ne darbo metu, jai jokių drausminių nuobaudų skirti negalima. Ant moters pečių gula tik moralinė atsakomybė.

„Žinoma, tai yra ir žmogiškumo klausimas, o žmogiškumas tuo metu „nesuveikė“. Medikė dėl savo poelgio labai gailisi, ją graužia sąžinė“, - sakė Gediminas Krasauskas, Alytaus rajono savivaldybės pirminės sveikatos priežiūros centro direktorius, sulaukęs medikės pasiaiškinimo.

Nors moteris pati prisipažino, kad avarijos vietoje buvo, bet keturiolikmečiui nepadėjo, tačiau į klausimą, kodėl taip pasielgė, iki šiol sau atsakyti negali ir pati.

Punioje nutikusi tragiška nelaimė, kuomet nuvirtęs nuo motorolerio mirė nukraujavęs keturiolikmetis, prislėgė paauglio artimuosius. Jų skausmą didino mintis, kad galbūt jaunuolį buvo galima išgelbėti, jeigu jam būtų buvusi laiku suteikta pagalba.

Kaip pasakojo žuvusio paauglio močiutė Vanda Lenkauskienė, lemtingąją liepos 4 dieną pro šalį į Dauguose vykusią šventę važiavo pilnas mikroautobusas žmonių, tarp kurių buvo ir Punios kaimo felčerė Dalia Džervienė. Autobusas sustojo, tačiau moteris kraujuojančiam paaugliui suteikti pagalbos neišlipo.

Dėl jos elgesio įvertinimo G. Krasauskas konsultavosi su Alytaus rajono savivaldybės teisininkais. Paaiškėjo, kad jis šiuo atveju D. Džervienei jokių drausminių nuobaudų skirti negali, nes tai būtų neteisėta, kadangi moteris, atsitiktinai važiavusi pro šalį, tuo metu nedirbo.

„Šioje situacijoje mes jokių priemonių imtis negalime. Pretenzijas gali pareikšti tik artimieji, kreipdamiesi į aukštesnes institucijas“, - kalbėjo G. Krasauskas.

Bet kokiu atveju medikės elgesys bus apsvarstytas slaugytojų pasitarime.

Punios felčerė atsistatydinti iš pareigų noro nepareiškė.