Taip pat eksponuojami darbai asmenų, kurie tebekovoja su vėžiu ir drobėje išreiškia savo mintis, išgyvenimus, spalvomis perteikia gyvenimo, mirties, laikinumo, santykio su Dievu ir pasauliu temą.

Renginio atmosferą kurs tarptautinių konkursų laureatė smuikininkė Agnė Doveikaitė, kuri atliks Johano Sebastiano Bacho (Johann Sebastian Bach) kūrinį "Čakona". Sveikinamąjį žodį tars sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė ir pranciškonų ordino atstovas Lietuvoje brolis Marekas Adamas Detlafas (Marek Adam Dettlaff).

Smarkiai populiarėjanti dailės terapija - tai ne tik malonus užsiėmimas, bet ir daug naudos vidiniam žmogaus pasauliui atnešantis reiškinys. "Po dailės terapijos sugrįžta ne tik gyvenimo džiaugsmas, bet ir jo kokybė", - darbo patirtimi dalijosi dailės terapeutė ir "Marija's Art Therapy'' studijos vadovė, šios parodos iniciatorė M. Mendelė-Leliugienė.

Prieš penkerius metus ji sulaukė netikėto skambučio iš "Rugutės" labdaros fondo, skirto onkologinėmis ligomis sergančių vaikų bei jų šeimos narių paramai. Sėkminga pagalba šio fondo moterims, dailės terapijos užsiėmimų metu nutapytos širdžių ikonos bei pačių moterų idėja su kitais pasidalyti vėl užplūdusia gyvenimo pilnatvės būsena, paskatino surengti parodą.

"Ši paroda - tai žmogaus dvasingumo atspindys, atskleidžiantis visą sielos grožį, kurį įmanoma suvokti tik klausant ir kalbant širdimi. Tai - vidinės kelionės ir intuityvios tapybos rezultatas, kuris trunka nuo dviejų dienų iki kelerių metų. Kelionės trukmė priklauso nuo žmogaus pasirinkto vidinės kelionės tikslo. Intuityvi tapyba - tai tiltas tarp sąmonės ir pasąmonės. Ji atsiranda tik tuomet, kai žmogus yra pusiausvyroje, kurią pakankamai greitai galima pasiekti dailės terapijos užsiėmimų metu"', - sakė M. Mendelė-Leliugienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)