Sėklos

Paukščių plunksnos kaip ir žmogaus plaukai, nagai ir oda sudaryti iš baltymų ir mineralų, taigi paukščių maistas skirtas sveikoms plunksnoms. Kadangi vabzdžiai, sliekai ir lervos nekelia pernelyg didelio apetito, sėklos – puikus ir skanus būdas gauti baltymų ir plaukams taip reikalingų riebalų rūgščių – dviejų maistingų komponentų, būtinų sveikai atrodantiems plaukams, rašo livestrong.com.
Taigi būkite išradingi ir nepamirškite vartoti įvairių sėklų – juodųjų sezamų, linų sėmenų, saulėgrąžų, moliūgų ir chia sėklų. 

Ankštinės daržovės

Plaukų svogūnėliai sudaryti iš 50-100 skirtingų baltymų rūšių, taigi jų būtina vartoti daug, jei norite džiaugtis gražiais plaukais. Ankštinės daržovės – puikus pasirinkimas, ypač jei esate vegetaras. Be to, ankštinėse daržovėse yra ne tik baltymų, bet dar ir geležies, cinko ir B grupės vitaminų. 

Viso grūdo kruopos 

Viso grūdo kviečių, miežių, bolivinių balandų, sorų ir speltų kruopose gausu skaidulų ir B grupės vitaminų, o taip pat ir geležies, cinko bei silicio rūgšties. Silicio rūgšties yra daugelyje viso grūdo kruopų (taip pat jo yra razinose ir aluje), todėl ši medžiaga vadinama grožio mineralu. Cincinačio universiteto mokslininkai nustatė, kad 10 miligramų silicio rūgšties per parą suvartojančių moterų plaukai po devynių mėnesių tapo tankesni, jų elastingumas padidėjo, jie tapo stipresni. 

Kiaušiniai

Kiaušinių tryniuose gausu biotino (dar vadinamo vitaminu B7), o ši medžiaga itin naudinga plaukams. Pastaruoju metu atlikti tyrimai parodė, kad biotinas apsaugo plauko folikulą ir padeda išvengti plaukų lūžinėjimo, taigi su maistu gaudami pakankamą biotino kiekį turėsite sveikus ir vešlius palukus. 

Maistas išoriniam naudojimui 

Kai kurie maisto produktai gali būti naudojami išoriškai tokiu būdu užtikrinant plaukų sveikatą. Pagal tradicinę kinų mediciną rekomenduojama į galvos odą įtrinti imbiero sulčių. Teigiama, kad tokia procedūra stimuliuoja kraujotaką ir skatina plaukų augimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)