Ketvirtadienį su Nacionalinio kraujo centro vadovais, neatlygintinos kraujo donorystės turo organizatoriais ir donorais susitikusi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, aptarė kraujo donorų trūkumo problemą šalyje ir kalbėjo, kaip paskatinti neatlygintiną kraujo donorystę.

Siekiant užtikrinti kraujo donorystės poreikį, būtina, kad per vieną dieną į kraujo centrus Lietuvoje ateitų apie 500 donorų. Tačiau šiuo metu šalyje patenkinama tik 70 procentų tokio poreikio.

„Vienas donoras gali dovanoti gyvenimą trims žmonėms. Todėl nelikime abejingi ir kartu padėkime išsaugoti gyvybes tiems, kuriems labiausiai reikia mūsų pagalbos. Prisijungdami prie neatlygintinos kraujo donorystės, mes ne tik gelbstime kitų žmonių gyvybes, bet ir kuriame atsakingesnę Lietuvą“, – sakė šalies vadovė.

Nacionalinio kraujo centro direktorė Joana Bikulčienė džiaugiasi šalies vadovės dėmesiu ir sako, kad Prezidentės padrąsinimas ir asmeninis palaikymas - pati geriausia dovana kraujo donorams jau greitai minėsiantiems tarptautinę neatlygintino kraujo donoro dieną.

Šių metų turo šūkis – „Kartu – už gyvybę!“ Turo metu organizatoriai ragina žmones nebūti abejingais ir parodyti, kad esame išskirtinai vieningi ir visi kartu galime labai daug – išgelbėti šimtus gyvybių. Turo akcentu taps vieninga visų padėka, prie kurios sukūrimo galės prisidėti kiekvienas, apsilankęs turo renginiuose savo mieste. Visuose miestuose, kuriuose lankysis neatlygintinos donorystės turas bus daroma bendra susirinkusiųjų nuotrauka. Įdomu, kuris miestas surinks gausiausią būrį žmonių ir taip pasauliui parodys Lietuvos gyventojų vienybę. Šitaip prisidėsime prie Pasaulio Sveikatos Organizacijos (WHO) šių metų Pasaulinei kraujo donorų dienai organizuojamos reklaminės kampanijos, skelbiančios padėką visiems kraujo aukojantiems žmonėms – „Ačiū už išgelbėtą gyvybę“ („Thank You For Saving My Life“).

Būtent vienybę ir akcentuoja šių metų turo ambasadorė dainininkė Monika Linkytė, kuri aktyviai kviečia tapti kraujo donorais ir padėti tiems, kuriems jau šiandien reikia jūsų pagalbos. „Mes dažnai pasineriame į rutiną, galvojame, jog ligos, nelaimingi nutikimai mus visada apeis. Ir tik tada, kai atsiduriame bėdoje, suprantame, kokia svarbi yra kitų pagalba. Tiesiog tikiu ir žinau, jog mes, lietuviai - draugiška tauta ir kitų nelaimėms nesame abejingi. Aš kviečiu parodyti savo pilietiškumą, juk taip gera daryti gera!”

Norintieji įrodyti, kad kartu galime viską ir kartu linksmai atšvęsti tarptautinę kraujo donoro dieną kviečiami ateiti į turo renginius šiuose miestuose:

Birželio 11 d. VILNIUS, V. Kudirkos aikštė, 11.00-20.00 val.
Birželio 12 d. KAUNAS, Muzikinio teatro sodelis, 11.00-19.00 val. Koncertuos grupė „ Rollikai“ ir kt. muzikantai.
Birželio 13 d. KLAIPĖDA, Atgimimo aikštė, H. Manto g., 11.00-19.00 val. Koncertuos grupė „Rollikai“ ir kiti muzikantai.
Birželio 13 d PANEVĖŽYS, PPC BABILONAS (Klaipėdos g. 143A) 11.00-19.00 val. Koncertuos grupė „ Pinup girls“ ir kt. muzikantai.
Birželio 15 d. JONAVA, Sąjūdžio aikštė, 12.00-19.00 val. Koncertuos grupė „Pinup girls“ ir kt. muzikantai.
Birželio 16 d. VISAGINAS, šalia PC DOMINO, 11.00-19.00 val. Koncertuos grupė „Pinup girls“ ir kt. muzikantai.
Birželio 17 d. TAURAGĖ, Pilies aikštė, S.Dariaus ir S. Girėno g., 11.00-19.00 val. Koncertuos grupė „Pinup girls“ ir kt. muzikantai.
Birželio 18 d. ŠIAULIAI, PPC AKROPOLIS (Tilžės įėjimas), 11.00-19.00 val. Koncertuos grupė „Pinup girls“ ir kiti muzikantai.
Birželio 19 d. MARIJAMPOLĖ, J. Basanavičiaus aikštė, 12.00 – 20.00 val. Koncertuos grupė „Rollikai“ ir kt. muzikantai.
Birželio 19 d KĖDAINIAI, šalia PC MAXIMA (J. Basanavičiaus g. 53), 11.00-19.00 val.
Birželio 20 d. ALYTUS, Angelo aikštė, 10.00-18.00 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)