Portalas DELFI sulaukė žinių iš skaitytojo, kad mergaitė mirė. Susisiekus su Klaipėdos universitetinės ligoninės infekcinio skyriumi telefonu, atsiliepusi skyriaus darbuotoja komentuoti situaciją ar patvirtinti informaciją atsisakė.

Pranciškonų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Rūta Jankuvienė patikino, kad mokykla nebuvo evakuota – vaikai nuo pamokų atleisti, reaguojant į tėvų nerimą ir laukiant žinių dėl diagnozės iš Visuomenės sveikatos centro.

„Ypatingai sunerimo žemesnių klasių moksleivių tėvai. Atsižvelgę į jų nuotaikas ir tai, kad ši diena prieššventinė, nusprendėme vaikus išleisti į namus porą pamokų anksčiau“, – sakė R. Jankuvienė.

Pasak pavaduotojos, visų reikalingų atsargumo priemonių mokykla ėmėsi nedelsiant – pagal higienos reikalavimus buvo dezinfekuotos ir išvėdintos patalpos, gimnazijos mokinių tėvai informuoti stebėti savo vaikus, ypač tuos, kurie galėjo artimai bendrauti su galimai susirgusia mergaite.

„Pagal klinikinius požymius diagnozė yra nustatyta, bet nepatikslinta, – situaciją komentavo Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Kretingos skyriaus vedėja Dalia Jociuvienė. – Apie tai mes informavome mokyklą, nurodėme profilaktines priemones – vaikai žino, kad jie turi stebėti savo sveikatą, atsiradus tokiems požymiams, kaip pakilusi temperatūra, kosulys, reiktų kreiptis į gydytoją.“

Anot specialistės, pirmadienį Pranciškonų gimnazijoje pamokos galės vykti įprasta tvarka, nesiimant specialių saugumo priemonių.

„Šis virusas labai greitai žūsta aplinkoje, o užsikrėsti juo galima tik per itin artimą kontaktą”, – teigė D. Jociuvienė. Apie mergaitės būklę duomenys neteikiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)