Ulrike Nowak-Goettl, vadovavusi Miunsterio pediatrijos klinikose atliekamiems tyrimams, tvirtino, kad "ryšys tarp insulto ir vėjaraupių įrodytas 5 proc. jaunųjų pacientų".

Jos teigimu, šie faktai nebūtinai reiškia, kad reikalinga masinė imunizacija. Šis ryšys buvo nustatytas, kai vaikų smegenų skystyje buvo rasta antikūnų. "Šie atvejai yra labai reti", - pridūrė ji.

"Apie 200-300 vaikų per metus vien Vokietijoje ištinka insultas", - sakė dr. Ulrike Nowak-Goettl.

Klinika rinko duomenis apie vaikus, kuriuos ištiko insultas, nuo 1996 metų. Buvo ištirti per 700 vaikų, kuriems daugiau kaip šeši mėnesiai. 10 proc. atvejų įtartas ryšys su vėjaraupiais.

Ulrike Nowak-Goettl teigimu, vėjaraupiai, nuo kurių vaikai paprastai pasveiksta be jokio gydymo, gali sukelti insultą arba dėl kraujagyslių susiaurėjimo, arba dėl kraujo sutirštėjimo esant didelei antikūnų masei.

Vokietijos pagrindinių infekcinių ligų agentūra, Robert Kocho institutas Berlyne, rekomenduoja atlikti vakcinaciją prieš vėjaraupius visiems vaikams. Vėjaraupiais gali rimtai susirgti ir suaugusieji.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją