„Lotoso medicina daugiau susijusi su homeopatija. Tai yra augalas, simbolis, alchemikų ženklas. Lotoso medicinos žinios pritaikomos sveikatai, žmogaus vystymuisi ir gydymui. Šio metodo esmė – 7 savaitės dienos, kurios nulemia mūsų sveikatą, mūsų ligas ir charakterio ypatybes“, - laidoje „Mano sveikata“ pasakojo E. Jaskelevičienė.

Tad, kai pas gydytoją ateina pacientas, ji visada iš pradžių išsiaiškina, kurią savaitės dieną šis gimęs ir jai greitai tampa aišku, kokį homeopatinį preparatą paskirti ir labai dažnai, anot jos, gaunamas greitas ir geras rezultatas.  E. Jaskelevičienė bendrai apibūdino visas savaitės dienas:

„Pirmadienio žmonės būna svajingi, kūrybingi, nes juos valdo mėnulis. Jeigu žiūrėti iš sutrikimų, tai dažnai jie gali sapnuoti košmarus, blogai miegoti, vyresniame amžiuje jiems gali trikti atmintis. Tai daugiau susiję su mąstymu, psichika ir pagal tai galime padėti žmogui. Jie dažnai būna jautresni, baimingi“, - pasakojo gydytoja.

Antradienį, E. Jaskelevičienės teigimu, valdo planeta Marsas – karinga planeta:

„Jeigu ateina moteris – liekna, graži, atrodanti kaip manekenė, bet kai paduodi ranką, norisi atitraukti. Jeigu dar ją vargina mažakraujystė, išoperuota angina, gerklės skausmai – tai vėl atskaitos taškas.  Žiūrint gerąsias savybes, jie būna energingi, karingi ir gali pramušti netgi sieną, jeigu jie pasirenka savo tikslą“, - kalbėjo gydytoja.

Trečiadienį, pasako jos, valdo gyvsidabris, Merkurijus – tokiam žmogui galimi plaučių sistemos sutrikimai.

„Kadangi Merkurijus yra amatų dievas, tokio žmogaus gerosios savybės yra verslumas“, - sakė ji.
Ketvirtadienį valdo Jupiteris, pati didžiausia planeta mūsų sistemoje.

„Tai – geras žmogus, kaip Kalėdų senelis. Jis yra dosnus, duoda dovanas, jam irgi gali sektis versle. Jį paprastai myli žmones. Žiūrint iš sveikatos pozicijos, jis gali greitai priaugti ir numesi svorio, iš sistemų gali strigti kepenys. Tai susiję su virškinimu, galvos skausmais, pilvo pūtimu“, - kalbėjo homeopatė.

Penktadienis – Venera, grožio deivė. Penktadienį gimusios moterys, pasakojo E. Jaskelevičienė, būna labai gražios, o vyrukai – taip pat dideli puošeivos.

„Žiūrint iš sveikatos pusės, yra visa urogenitalinė sistema – inkstai ir lytinė sistema. Vaikystėje gali būti persirgę šlapimo pūslės ar inkstų uždegimais“, - sakė ji.

Šeštadienį valdanti planeta, pažymi E. Jaskelevičienė, yra Saturnas.

„Tai yra griežta planeta, tai yra tvarka, tikslingumas. Jeigu viršininkas bus gimęs šeštadienį, pas jį bus labai tvarkinga. Pažiūrėjus į sveikatą, tai yra kaulų sistema – gali būti dažni lūžiai, silpni dantys, sąnarių problemos“, - teigė gydytoja homeopatė.

Sekmadienis – tai poilsis ir saulė, pažymi E. Jaskelevičienė, tai yra žmogus, kuris nori būti dėmesio centre, kartais jis turi labai didelį ego, bet saulė yra ta, kuri šildo:

„Sekmadienio žmogus, jeigu nori, kad jo sveikata būtų stipri, turi būti kaip gera darželio auklėtoja, aplink kurią sukasi visi vaikai. Sekmadienio žmonėms gali būti depresijos arba agresijos – čia tada duodamas preparatas iš aukso.  Sekmadienio žmogui galima padėti rasti pusiausvyrą, harmoniją viduje, kad nuotaikos nekristų nuo geros iki blogos“, - teigė gydytoja.

Visą laidos „Mano sveikata“ įrašą klausykite čia.