Kaip teigia specialistai, problemą išspręs specialaus chemikalo, žinomo kaip ATX-101, injekcijos. Šis cheminis junginys veiksmingai žudo vadinamojo dvigubo pagurklio riebalų ląsteles.

Dabar priežiūros tarnybos spręs, ar šis eksperimentinis vaistas tikrai veiksmingas ir saugus naudoti. Jeigu šiam naujam gydymo metodui pritars JAV vaistų kontrolės pareigūnai, o jų pavyzdžiu paseks atsakingos Europos tarnybos, dvigubo pagurklio bėdą bus galima išspręsti itin paprastai.
Nors tokie leidžiami preparatai kaip botoksas ir įvairūs odos užpildai ir gali pagražinti veidą, dvigubo pagurklio bėdai spręsti dažniausiai prireikia operacijos.

Jeigu ATX-101 pasiteisins, tai bus pirmasis tokio pobūdžio problemos sprendimas rinkoje.

Šis preparatas – deoksicholio rūgšties variantas, molekulės, kuri natūraliai organizme padeda naikinti riebalus. Jis veiksmingai mažina pasmakrės riebalus, pažeisdamas riebalų ląstelių membranas ir naikindamas riebalų ląsteles.

JAV maisto ir vaistų kontrolės administracija jau planuoja svarstyti šį klausimą. Injekcijos buvo išbandytos su 1600 savanoriais, bandymai vyko tiek Europoje, tiek Jungtinėse Valstijose. Preparato gamintojas teigia, kad net 90 proc. visų tyrimo dalyvių pastebėjo teigiamą vaisto poveikį, kuris tęsėsi ir dvejus metus pasibaigus gydymui.

Kol kas dvigubo pagurklio problema dažniausiai sprendžiama atliekant kaklo ir veido riebalų nusiurbino procedūras. Toks gydymo būdas tinkamas toli gražu ne visiems, būtina anestezija. Be to, procedūra brangiai kainuoja.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)