Vieni komentatoriai negalėjo patikėti, kad situacija ligoninėse tokia prasta, o kiti, priešingai, palaikė tėvo poziciją. Štai vienas vyriškis juokėsi, kad „gydymo istaigos yra valstybės valstybeje“, o kitas pašiepė, kad galbūt laukta pakyšos: „Norėjo gauti šokoladą už puodelio pristatymą iš sandėliuko“. Humoro jausmu nesiskundė ir dar vienas nuomonės reiškėjas, kurio teigimu, „kitą kartą lieps gydytoją savo atsinešt“.

Kitas skundėsi, kad jam tekę savo internetu pasirūpinti, atvykus gydytis, o vienas pašaipiai siūlė daug ir nesitikėti:

„Pirmiausiai, tai mamoms, norinčioms suliekneti, rekomenduoju papulti (į ligoninę, red.past.) Net ir prėsko maisto negausite. Gerai, kai yra tėtis, bet yra visokių variantų, ir jei nėra kam jūsų aplankyti - dvėskit mamos badu. Viskas teisingai - juk gydymas nemokamas, o ligoninė - ne valgykla“, - piktinosi jis.

Tačiau ar tikrai Lietuvos ligoninėse taip elgiamasi su mažaisiais pacientais?

Ligoninė: tai - nesusikalbėjimas su skyriaus personalu

Pirmiausiai, svarbu paminėti, kad po šiuo įrašu, kurį „mėgo“ šimtai žmonių, buvo ir nesutinkančių bei besidalijančių savo patirtimis. Pavyzdžiui, viena tikino, kad „šiaip tai yra tų puodelių, ir duoda, jei nesi atsivežęs. Bet ne visų skyrių politiką žinau“. Kitas vyriškis antrino, kad „su Santariškėmis nemažai turėta reikalų. Ir Onkologijos klinikoje, ir kūdikių reanimacijoje. Visko ten būta, bet visuomoje nieko blogo negaliu pasakyti“.

Nemažai komentatorių stebėjosi – esą jie neseniai buvę šioje klinikoje ir tikrai nesusidūrė su panašiu nejautrumu. „Gal (vardas neskelbiamas) kalba apie specifinį vaikišką puodelį (kuris yra uždaras ir su plastikiniu čiulptuku), tai tokių gal ir neturi, bet paprastą puodelį ir šaukštą su šakute tikrai duoda, ir net arbatos, nuėjęs į virtuvėlę, gali prisipilti kiek nori“, - tikino vienas jų.

Susisiekus su Vilniaus universiteto Santariškių klinikomis, išaiškėjo kita medalio pusė.

Kaip iš tiesų elgiamasi su mažaisiais ligoniais?
„(Vardas neskelbiamas) aprašytą situaciją pavadinčiau nesusikalbėjimu su skyriaus personalu. Paprašėme jo oficialiai pateikti skundą ligoninei, kad galėtume nuodugniai išsiaiškinti problemas, atlikę tarnybinį patikrinimą“, - informavo Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė.

Specialistės teigimu, daiktų, kuriuos reikia atsivežti su savimi, sąrašas yra visiems vienodas ir lengvai pasiekiamas internete.

„Atvykdamas į ligoninę gultis pacientas, turi turėti asmens higienos reikmenis, švarius drabužius ir apavą. Į visus ligoninės skyrius gulantis tvarka vienoda. Beje, Chirurgijos skyriuje neduodama vaikams gerti prieš operaciją, prieš tam tikras diagnostines procedūras ir tam tikrą laiką po operacijos“, - šią konkrečią situaciją aiškino J. Normantienė.

Svarbiausios taisyklės, atvykus su vaikų į Santariškių klinikas, pateikiamos čia.

Panaši tvarka galioja visoje Lietuvoje. Štai sąrašas daiktų, kuriuos prašoma pasiimti vykstant ir į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas:

Asmeniniai reikmenys: 

Asmens higienos reikmenys (dantų šepetukas, dantų pasta, šukos, muilas ir kt.). Ligoninėje pacientai, jei pageidauja, gali dėvėti asmeninius drabužius (naktinius marškinius, pižamas, chalatus ir kt.) ir avalynę: drabužiai turi būti švarūs ir tvarkingi, iš natūralaus pluošto, nesintetiniai. avalynė (šlepetės ) – guminė ar odinė (ne medžiaginė ir ne kailinė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (196)