Antradienį medicinos darbuotoja, kuriai, grįžus iš Siera Leonės į Škotija buvo diagnozuotas Ebolos virusas, buvo pervežta į „Karališkąją ligoninę“ Londone, skelbia CNN.

Pasak Michaelio von Bertele, Siera Leonėje moteris dirbo su projektu „Save the Children“ Ebolos gydymo centre.

Prieš „British Airways“ lėktuvu atvykdama į Glasgo oro uostą sekmadienio naktį, ji keliavo per Kasablanką, Maroką ir Londono Hitrou oro uostą, sakė Škotijos Sveikatos Tarnyba.

Pirmadienį pasijutus negerai, ji kreipėsi į medikus ir tapo pirmuoju žmogumi, kuriam diagnozuota Ebola Jungtinėje Karalystėje.

Moteris dirba sesele Škotijoje, bet lapkritį išvažiavo į Sierą Leonę savanoriauti projekte „Save the Children“.

Pranešama, kad kariniu orlaiviu su įrengtu izoliatoriumi ji buvo nuskraidinta į Londoną.

Karališkojoje ligoninėje taip pat yra izoliatorius su aukšto lygio įranga, į šias patalpas bus įleidžiamas tik apmokytas personalas. Virš pacientės lovos bus įrengta ventiliuojama palapinė.

Kitas užsikrėtęs savanoris britas Williamas Pooley, parvežus iš Siera Leonės rugpjūtį, buvo sėkmingai gydomas namuose.

Šiuo metu Toridono ligoninėje, Šiaurės vakarų Škotijos aukštumose, tiriama kita moteris, pasakojo Škotijos vyriausybės atstovas.

„Ji tuoj bus pervežta į „Aberdyno Karališkąją ligoninę“. Neseniai ji lankėsi Vakarų Afrikoje, tačiau neturėjo tiesioginio kontakto su užsikrėtusiais.“,– kalbėjo atstovas.

Pietvakarių Anglijoje, „Karališkojoje Kornvalio ligoninėje“ tiriamas trečias atvejis, teigia sveikatos pareigūnai.

„Rezultatus sužinosime tik po 24 valandų, o kol kas pacientas yra izoliuotas, pritaikant nacionalines pripažintas gaires ir protokolus, siekiant apsaugoti personalo ir kitų pacientų sveikatą“, parašyta bendrame vienos ligoninės ir vyriausybės agentūros „Public Health England“ pranešime.

Remiantis Jungtinės Karalystės vyriausybės gairėmis, humanitariniai darbuotojai, grįžę iš Vakarų Afrikos šalių, kur turėjo didelę galimybę užsikrėsti Ebola, turi pasitikrinti sveikatą per 21 dieną po grįžimo.

Užsikrėtę Ebola kitus užkrėsti gali tik pasirodžius simptomams, pavyzdžiui, karštinei ar vėmimui. Šis mirtinas virusas plinta per tiesioginį kontaktą su kūno skysčiais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją