Po šios procedūros išryškėja apatinis žandikaulis, bet lieka randas, ypač gerai matomas, kai žmogus atlošia galvą.

Taigi kaip rašo healthyandnaturalworld.com, prieš leisdami pinigus brangiai, drastiškai procedūrai pirma pamėginkite padaryti pratimų pasmakrei. Jie efektyviai sumažins dvigubą pagurklį, išryškins apatinį žandikaulį, skruostikaulio liniją.

Dėl kokių priežasčių susiformuoja dvigubas pagurklis?

Dvigubas pagurklis susiformuoja dėl kelių priežasčių. Pirmoji – padidėjęs svoris, nejudrus gyvenimo būdas. Taip pat su amžiumi oda praranda elastingumą, nusilpsta kaklo raumenys.

Kasdien darant pratimus pasmakrei, sustangrėja kaklo, pasmakrės raumens, o taip pat ir kiti aplinkiniai raumenys.

Pratimai nuo dvigubo pagurklio

Jūsų dėmesiui – keli pratimai, kurie padės atsikratyti dvigubo pagurklio. Atsiminkite, kad pratimus reikia daryti kasdien.

1. Išsižiokite. Vienas veiksmingiausių pratimų – kuo plačiau išsižioti, iškišti liežuvį ir bandyti jo galiuku pasiekti smakrą. Pabūkite tokioje pozicijoje 10 sekundžių, pratimą kartokite 10 kartų. Pamatysite – netrukus smakro ir kaklo raumenys sustiprės.

2. Nukabusi galva. Atsigulkite ant lovos, tegu galva nukamba žemyn nuo lovos krašto. Pabūkite taip 10 sekundžių, paskui lėtai pakelkite galvą. Pratimą kartokite 10 kartų, paskui atsipalaiduokite.

3. Smakro kėlimas. Šis pratimas stiprina veido ir kaklo raumenis. Atsistokite teisiai, kaklas turi būti tiesus. Kelkite smakrą į lubas, o lūpas sudėkite bučiniui. Tokioje padėtyje pabūkite 10 sekundžių. Pratimą kartokite 10 kartų.

4. Kaklo sukiojimas. Atsistokit tiesai, galvą pasukite į šoną, kad smakras būtų virš peties. Akys turi žiūrėti į šoną. Lėtai palenkite galvą žemyn, paskui kilstelėkite ir pasukite galvą į kitą šoną. Pratimą kartokite 10 kartų.

5. Pratimas kaklo ir pasmakrės raumenims stiprinti. Atsistokite tiesiai, apatinį žandikaulį stumkite į priekį, kad įsitemptų pasmakrės ir kaklo raumenys. Pastovėkite tokioje pozicijoje 10 sekundžių, paskui atpalaiduokite smakrą. Darykite pratimą 10 kartų.

6. Pratimas su teniso kamuoliuku. Smakru prispauskite prie kaklo teniso kamuoliuką, pastovėkite 10 sekundžių, tada atpalaiduokite raumenis. Pratimą kartokite 10 kartų.

Sulieknėkite

Be visų išvardintų pratimų reikėtų ir sulieknėti, jei turite antsvorio. Nutukus, riebalai kaupiasi ant viso kūno, taigi ir ant pasmakrės, taip susiformuoja ir dvigubas pagurklis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)