Monrealio universiteto ir „INRS Institut Armand Frappier“ tyrėjai išsiaiškino, kad vyrai, per gyvenimą permiegoję su daugiau nei 20 moterų, net 28 proc. mažiau rizikuoti susirgti šia onkologine liga, skelbia „The Independent“.

Be to, jie net 19 proc. mažiau rizikuoja susirgti agresyvia vėžio forma – lyginant su tais, kurie turėjo tik vieną sekso partnerę.

Ši taisyklė negalioja homoseksualiems vyrams, pažymi Kanados mokslininkai.

Jie išsiaiškino: kuo daugiau seksualinių partnerių turi tokie vyrai, tuo labiau rizikuoja susirgti prostatos vėžiu ar kita agresyvia onkologine liga (rizika padidėja net penkis kartus, lyginant su vieną sekso partnerį turėjusiais).

Bloga žinia skaistuoliams – jiems prostatos vėžio rizika beveik dvigubai didesnė nei daug seksualinės patirties turintiems.

Tokie rezultatai gauti apklausus 3208 vyrus, kurių buvo paprašyta atsakyti į klausimus, susijusius su jų gyvenimo būdu ir sekso įpročiais.

Iš apklaustųjų vyrų 1590 vyrų laikotarpiu nuo 2005 metų rugsėjo iki 2009 metų rugpjūčio buvo diagnozuotas prostatos vėžys. 1618 vyrai priklausė kontrolinei grupei.

Svarbu tai, kad prostatos vėžiu susirgusieji dažniausiai turėjo tokia liga sirgusį giminaitį, tačiau mokslininkai tvirtina aptikę ir galimą turėtų sekso partnerių ir šios onkologinės ligos rizikos ryšį.

Tyrimui vadovavusi profesorė Marie Elise Parent iš Monrealio universiteto teigia: „Gali būti, kad didesnis sekso partnerių skaičius susijęs su didesniu ejakuliacijų skaičiumi, o jos – tarsi apsauginė priemonė nuo prostatos vėžio, tai nustatyta jau seniau“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)