Pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pasaulio pajėgumų, perspėjimo ir atsako departamento direktorės dr. Izabelės Nutal (Isabelle Nuttall), nauji užkrato atvejai rodo, kad epidemija vis dar stipriai smogia sveikatos apsaugos darbuotojams, nors ir imamasi atsargumo priemonių. Remiantis duomenimis, virusu yra užsikrėtę 2 tūkst. 700 medicinos darbuotojų, 236 mirė. Mirštančios Ebolos aukos kelia didžiausią riziką užsikrėsti virusu.

I. Nutal teigė, kad pasaulio pastangos ir toliau turėtų išlikti sukoncentruotos į valstybes, kuriose protrūkis vis dar nekontroliuojamas, t.y. Liberijoje, Siera Leonėje ir Gvinėjoje.

„Mūsų duomenys rodo, kad infekcijos atvejai kas keturias savaites padvigubėja. Hemoraginė karštinė vis dar plačiai paplitusi Gvinėjoje, Liberijoje ir Siera Leonėje. Čia virusas perduodamas nuolat“, – spaudos konferencijoje Ženevoje sakė I. Nutal.

Nors krizės padariniai vis labiau jaučiami už epicentro Vakarų Afrikoje ribų, iki šiol žinoma, kad tik du medicinos darbuotojai Dalase ir slaugė Madride yra Ebolos infekcijos atvejai už epidemijos zonos.

Prireiks mėnesių Ebolos protrūkiui sustabdyti, sakė I. Nutal ir pridūrė, kad PSO identifikavo 14 Afrikos šalių, kuriose pasiruošimas epidemijai ir Ebolos suvaldymas yra svarbiausi prioritetai. Tai yra Beninas, Kamerūnas, Centrinės Afrikos Respublika, Kongo Demokratinė Respublika, Gambija, Gana, Bisau Gvinėja, Dramblio Kaulo Krantas, Malis, Mauritanija, Nigerija, Senegalas, Pietų Sudanas ir Togas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)