Kad produktas atrodytų sveikesnis ir kokybiškesnis, operuojama įvairiausiais terminais, rašo healthyandnaturalworld.com.

Deja, daugelis terminų klaidina, tad nesate apsaugoti nuo sveikatai kenksmingų produktų. Gamintojai tiesiog nori parduoti savo gaminius, o jų strategijos dažniausiai prasilenkia su morale.

Skaitytojų dėmesiui – keli JAV pastebėti dažnai maisto pramonėje dažniausiai naudojami triukai.

„Natūralūs“ komponentai nereiškia, kad jie iš tiesų natūralūs.

Daugelio šalių maisto ir vaistų kontrolės administracija neapibrėžia „natūralus“ reikšmės, palikdama daug erdvės interpretacijoms.

Natūraliu pavadintame produkte gali būti daug konservantų, daug fruktozės turinčio kukurūzų sirupo ar gausu natrio.

„Natūralus“ geriausiu atveju reiškia, kad produkte nėra dirbtinių skonio stipriklių, dažų ar sintetinių pakaitalų.

„Praturtintas“ – labai populiarus apibūdinimas. Ant įvairių užkandžių ir dribsnių pakelių dažnai rašoma, kad jie praturtinti vitaminais ir kitomis maistingomis medžiagomis. Žmonėms gali atrodyti, kad jie sveikesni.

O iš tiesų praturtinimas – labai abejotinas procesas. Vitaminai ir mineralai – sintetiniai, juose būna gausu nenatūralių komponentų. Dažnai naudojamas amoniakas.

Prierašas „užauginta ūkyje“, deja, dažniausiai reiškia, kad žuvys augintos tvenkinyje, maitintos antibiotikais ir pesticidais, kad išgyventų perpildytuose, užterštuose tvenkiniuose.

Prierašas „auginamos aptvare“ irgi nereiškia, kad vištos auginamos laisvėje. Nėra reikalavimų, kiek laiko vištos turi praleisti lauke. Prierašas tiesiog reiškia, kad vištos kažkiek laiko būna lauke, galbūt – vos 5 min.

„Porcija“ dažnai reiškia toli gražu ne tai, ko tikimasi. Rekomendacijos, kokio dydžio turi būti porcija, pasenusios. Pavyzdžiui, ledų porcija yra vienas kaušelis. Nedaugelis pasitenkintų vienu kaušeliu ledų, tad turėkite omenyje, kad realiai su ledų porcija suvartosite daugiau nei vieną porciją ir daugiau kalorijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)