„Espreso kavos puodelyje turime iki 12 proc. kavos. ir likę 87 proc. yra vanduo. Visais kitais atvejais – ta užpiltinė kava, kurią rytais geriame arba ofisuose – kavos yra 2 proc., o vandens – 98 proc.“, - laidoje „Žvilgsnis“ sakė D. Vėželis

Pasak jo, espreso puodelyje yra santykinai mažiau kofeino nei kavoje, kurią dažnas geria namie tiesiog užpildamas vandeniu.

„Kofeinas yra tokia medžiaga, kuri tirpsta vandenyje. Kuo mes ilgesnę sąsają kavos ir vandens turime, tuo ir kofeino turėsime daugiau“, - kalbėjo D. Vėželis.

Tad norint greičiau atsibusti D. Vėželis rekomenduoja espreso kavą:

„Jeigu norite, kad prasivertų akys ir reikia energijos, geriau gerti užpiltinį puodą, nes tada kofeinas atvers akis. Tačiau tokios pačios energijos ir pasimėgauti kava (norint – red.), rekomenduočiau espreso kavą“, - patarė D. Vėželis.

Pasak jo, žmonės dažnai renkasi prastą kavą ir sako, kad organizmas nepriima kavos.

„Prasta kava yra ta, kuri yra labai sudeginta arba sena. Dėl to mūsų rekomendacijos – rinktis kuo šviežesnio skrudinimo kavos pupeles, jas susimalti prieš darant kavą – tada turėsime patį geriausią gėrimą“, - nurodė jis.

Pasak D. Vėželio, sumalus kavos pupeles, jos per minutę apie 30-40 proc. savo aromatinių savybių atiduoda į orą, todėl jis rekomenduoja nusipirkti 100-200 g. kavos pupelių ir laikyti jas vakuuminiame inde, kad būtų kuo mažesnis pupelių santykis su oru.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą klausykite čia.